Antena Meniu Search
x

Video Pasager luat cu elicopterul, din mijlocul puhoaielor. Pompierii i-au rupt decapotabila ca să-l poată salva

Vremea extremă loveşte Europa. În Grecia s-au înregistrat peste 40 de grade Celsius la umbră, iar mai bine de jumătate din ţară este sub alertă de incendii de vegetaţie. În Spania, oraşele cu ieşire la Marea Mediterană au fost măturate de ape în doar 20 de minute după o furtună puternică. 

de Redactia Observator

la 13.06.2024 , 22:08

În Spania, Furtuna Tamara a transformat străzile din Murcia în adevărate râuri. Viitura a măturat tot în cale - maşini, mobilier stradal şi a pus la pământ copaci. 

Caniculă şi inundaţii în Europa

Sute de apeluri au fost date la 112, după ce mai mulţi şoferi au rămas blocaţi cu maşina în apele ce le ajungeau până la geam. Salvatorii au rupt acoperișul unei decapotabile și l-au salvat cu elicopterul pe un pasager cu dizabilități.

Vezi și

În Almansa, autorităţile au intervenit de urgenţă. Un tren plin cu călători a lovit un copac pus la pământ de ape. Cinci oameni au fost uşor răniţi.

Pe acelaşi subiect

Pentru greci, este a treia zi cu temperaturi de foc. Dimineaţea este singurul moment când oraşele aflate sub cod portocaliu de caniculă prind viaţă. La ora 9, termometrele arată deja 32 de grade Celsius, iar oamenii încearcă să-şi rezolve treburile cât de repede cu putinţă. Temperatura urcă în timpul zilei până la 42 de grade Celsius, iar umiditate o face să se resimtă ca la 47. Până seara, oraşele par abandonate.

Pentru a doua zi la rând, turiştii nu au putut vizita Partenonul şi alte capodopere antice aflate pe vârful Acropolei în orele de vârf. Multe școli primare și grădinițe din întreaga țară au fost închise pentru a proteja elevii de căldură. Jumătatea de sud a ţării este sub cod portocaliu de caniculă, iar 16 regiuni se confruntă cu un risc foarte ridicat de incendiu. Temperaturile vor începe să scadă de mâine, până la 31-33 de grade, valori normale pentru Grecia în această perioadă. 

Stare de urgenţă în SUA

Vremea capricioasă le dă bătăi de cap şi americanilor, unde sezonul uraganelor a venit mai devreme. Mai multe oraşe din statul american Florida sunt sub ape. În Dania Beach, străzile s-au inundat într-o singură oră. Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a decretat stare de urgenţă. Ploile au paralizat marile aeroporturi. Peste 200 de zboruri au fost anulate, iar mai bine de 150 au avut întârzieri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi folosit aerul condiţionat zilnic în ultima perioadă?
Observator » Stiri externe » Pasager luat cu elicopterul, din mijlocul puhoaielor. Pompierii i-au rupt decapotabila ca să-l poată salva