Antena Meniu Search
x

Video Cupolă de foc peste Europa: valul de caniculă a lovit trei ţări iubite de turiştii români. Au izbucnit deja incendiile de vegetaţie

Este alertă din cauza caniculei în Grecia, unde mulţi români au ajuns în concediu. Oamenii au fost sfătuiţi să nu iasă din casă, situl arheologic Acropole a fost închis, la fel şi mai multe şcoli. Prea cald pentru primele două săptămâni din iunie este şi în Turcia sau Cipru, unde s-au înregistrat deja mai multe incendii. 

de Redactia Observator

la 12.06.2024 , 22:43

Cel mai vizitat obiectiv turistic din Grecia,a fost închis pentru turişti între orele 12 şi 17. Măsura a fost luată după ce ieri din cauza temperaturilor de Infern, mai mulţi turişti s-au simţit rău, iar unul a leşinat. 

Val de caniculă în Grecia

"E un pic exagerată decizia, cred că oamenii au dreptul să ia propriile decizii, dar, da, lumea să schimbă și par să fie mai multe reguli. Cred că autorităţile sunt prea intruzive. Iau oamenilor posibilitatea de a decide. Știu că orașul se teme de o calamitate, dar ar trebui să existe un echilibru", spune Pat, turist din Canada.

Vezi și

"Cred că ar fi putut exista o comunicare mai bună în jurul deciziei. Nu am primit nicio notificare că se va închide mai devreme decât am anticipat. Ne-am cumpărat biletele abia ieri", comentează Kelly, turist din Canada.

Pe acelaşi subiect

Acropole a fost închis

Autorităţile au anunţat că cei care au cumpărat deja bilete pentru acest interval orar pot vizita situl arheologic după redeschiderea lui la ora 17.00. Pe lângă Atena, la fel ca ieri, cel mai cald a fost în centrul Greciei continentale, unde dacă temperatura la umbră a fost de 39 de grade, cea resimţită s-a apropiat de 45 de grade. Şcolile primare şi grădiniţele au rămas şi ele închise, iar medicii îi sfătuiesc pe oameni să iasă din casă doar pentru urgenţe. 

"Evitați expunerea la soare și rămâneți în locuri umbrite și răcoroase. În cazul expunerii forțate la soare, trebuie să folosiți o pălărie și ochelari de culoare închisă. Ţinuta ar trebui să conțină, de preferință, îmbrăcăminte subțire, spațioasă, de culoare deschisă, în principal din bumbac", recomandă Anastasios Spantideas, medic.

Incendiile au izbucnit în Cipru

Situaţia este una critică şi în Cipru. Ieri, mai multe incendii de vegetaţie au izbucnit în zona oraşului Paphos şi ar fi făcut şi primele victime. Prea cald este în continuare şi în Turcia, unde în zona oraşului Izmir au fost peste 41 de grade la umbră. 

Între timp, în Palma de Mallorca situaţia este la polul opus. Oraşul a fost lovit, aseară, de furtuni puternice şi ploi torenţiale. Inundaţiile au afectat şi aeroportul unde mai multe zboruri au fost anulate după ce apa a ajuns pe piste. Timp de câteva ore, operaţiunile au fost suspendate, iar oficialii au activat planul de urgenţă şi au redirecţionat zborurile. La câteva ore, aeroportul a anunţat însă că şi-a reluat activitatea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Cât de uşor vă este să operaţi în sistemul e-Factura?
Observator » Vremea » Cupolă de foc peste Europa: valul de caniculă a lovit trei ţări iubite de turiştii români. Au izbucnit deja incendiile de vegetaţie