Antena Meniu Search
x

Video Pașaportul de vaccinare, dezbătut de către liderii UE. OMS se opune ferm folosirii unor astfel de certificate de călătorie

Liderii europeni se reunesc, joi, în cadrul unui summit online, pentru a dezbate posibilitatea introducerii unor paşapoarte de vaccinare la nivelul UE.

de Redactia Observator

la 25.02.2021, 15:06

Vezi și
  • Paşaportul de vaccinare împotriva coronavirusului, dezbătut de către liderii UE
  • OMS se opune acestei idei

Scopul acestora este salvarea sezonului turistic de vară, de care multe state depind puternic. Părerile sunt însă împărţite. În timp ce Grecia şi Spania cer introducerea cât mai rapidă a acestora, Germania şi Franţa se opun.

Călătoria în baza unor asemenea documente ridică şi unele probleme legale. Cei care se află în ultima etapă de vaccinare ar putea afirma că libertatea de mişcare le-a fost restricţionată nejustificat.

Între timp, Organizatia Mondială a Sănătăţii se opune ferm folosirii unor astfel de certificate pentru a călători fără restricţii, deoarece, spun ei, nu s-a stabilit dacă vaccinurile sunt eficiente şi în reducerea transmisiei virusului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Pașaportul de vaccinare, dezbătut de către liderii UE. OMS se opune ferm folosirii unor astfel de certificate de călătorie