Antena Meniu Search
x

Patru israelieni vaccinați au fost infectați cu tulpina indiană de coronavirus. Ce măsuri vor lua autoritățile cu privire la călătorii

Patru israelieni vaccinați au fost infectați cu tulpina indiană de coronavirus. În total, aproximativ 41 de cazuri ale acestei variantei au fost depistate în țară, relatează Jerusalem Post. 

de Redactia Observator

la 30.04.2021, 14:13

Vezi și
  • Israelienii care se întorc din țări unde se înregistrează niveluri ridicate de infectări cu coronavirus vor fi obligați să intre în izolare
  • Asta chiar dacă sunt vaccinați sau au trecut prin boală.
  • Lista țărilor cu risc ridicat pentru Israel include India, Africa de Sud, Turcia, Etiopia, Ucraina, Mexic și Brazilia

41 de persoane infectate cu varianta indiană, inclusiv patru persoane care au fost deja vaccinate, au fost depistate în rândul israelienilor. Din această cauză israelienii care se întorc din țări unde se înregistrează niveluri ridicate de infectări cu coronavirus vor fi obligați să intre în izolare chiar dacă sunt vaccinați sau au trecut prin boală. În acest sens este așteaptă ca o directivă a Ministerului Sănătății semnată de directorul general Chezy Levy să intre în vigoare luni. Ministerul Sănătății a făcut presiuni pentru adoptarea unei astfel de directive încă de marți, relatează Jerusalem Post

Lista țărilor cu risc ridicat pentru Israel include India, Africa de Sud, Turcia, Etiopia, Ucraina, Mexic și Brazilia. Chezy Levy a spus că autoritățile vor opri călătoriile în aceste șapte țări. Călătorii care petrec mai puțin de 12 ore în tranzit pe aeroport într-una dintre aceste țări vor fi scutiți. Ministerul Sănătății le-a transmis din nou cetățenilor să evite călătoriile inutile în străinătate. 

Potrivit autorităților din Sănătate 24 de infecții cu tulpina indiană au fost identificate în rândul persoanelor care s-au întors din străinătate, în timp ce alți 17 au fost infectați în Israel. Nu toate infecțiile locale au fost legate de călători.

Majoritatea celor infectați s-au întors din India, dar unii au ajuns prin alte țări. Toți cei infectați cu tulpina indiană care au sosit în Israel au avut rezultate negative la teste COVID-19 făcute recent. 

Pe acelaşi subiect

În total 160 de israelieni au avut rezultate pozitive la testul COVID la sosirea pe aeroportul Ben-Gurion, în ciuda vaccinării sau trecerii prin boală, au arătat datele Ministerului Sănătății.

Printre cei infectați cu varianta indiană sunt și cinci copii de la cinci școli separate, a declarat Ministerul Sănătății. Șeful serviciilor publice, dr. Sharon Alroy-Preis, a declarat joi că trebuie efectuate teste rapide în școli pentru a se asigura că nu există o răspândire a infecției, dar a întâmpinat rezistență. Aceasta a precizat că combinația unei variante potențial periculoase, faptul că au existat focare recente și știința că 70% dintre copiii care se infectează sunt asimptomatici necesită teste rapide pentru a se asigura că nu există o răspândire a infecției.

Eran Segal, profesor la Institutul de Știință Weizmann, a declarat pentru The Jerusalem Post că este prea devreme pentru a fi prea alarmați de această variantă. El a spus că vaccinul Pfizer este probabil eficient împotriva variantei, cel puțin într-o oarecare măsură. El spune că „deoarece mutațiile cheie din proteina spike sunt mutații cunoscute care apar și în alte variante și știm că vaccinurile sunt eficiente împotriva acestora. Deci, nu putem fi siguri, dar cred că este destul de probabil ca vaccinurile să funcționeze și în cazul variantei indiene.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Patru israelieni vaccinați au fost infectați cu tulpina indiană de coronavirus. Ce măsuri vor lua autoritățile cu privire la călătorii