Antena Meniu Search
x

Video Cum a fost descoperită varianta indiană a coronavirusului în România: Cinci indieni din Braşov depistaţi pozitiv

Varianta indiană a coronavirusului a ajuns şi în România! Tulpina a fost descoperită într-un focar din Braşov, unde 5 muncitori din construcţii, sosiţi din ţara asiatică, au fost depistaţi pozitivi. Până acum varianta a fost descoperită doar în cazul unui tânăr de 26 de ani.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 29.04.2021, 19:34

Cum a fost descoperită varianta indiană a coronavirusului în România: Cinci indieni din Braşov depistaţi pozitiv - Shutterstock

Analizele făcute la Insititutul Cantacuzino din Capitală arată că nu este vorba de aceeaşi tulpină care a generat criza sanitară actuală în India.

Cazul tânărului de 26 de ani a fost descoperit pentru că acesta s-a dus voluntar la testare, pe motiv că voia să se întoarcă în India, însă, în urmă cu trei zile, atunci când i-a fost recoltată prima probă, acesta deja era simptomatic, avea o tuse, însă spun medicii că este vorba de o formă uşoară.

Încă patru cazuri

DSP a testat toţi contacţii direcţi ai acestuia, muncitori în construcţii în colonia Bod din judeţul Brasov, şi aşa au mai fost descoperite alte patru cazuri, vorbim de o formă asimptomatică în cazul acestora. Sunt toţi izolaţi individual în garsoniere şi sub monitorizarea DSP.

DSP Braşov spun că aceştia, când au intrat în ţară, în urmă cu o lună, testele lor să fi fost fals-negative.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Cum a fost descoperită varianta indiană a coronavirusului în România: Cinci indieni din Braşov depistaţi pozitiv