Antena Meniu Search
x

Video Patru zile de revoltă în Suedia. Violenţele au început după ce un politician a ars un Coran

Sunt revolte violente în Suedia, după ce un politician de extremă dreaptă a ars un Coran în public. Mii de migranţi musulmani au ieşit pe străzi, unde s-au luptat cu forţele de ordine. Trei manifestanţi au fost împuşcaţi. Tensiunile vin în contextul în care, Gruparea teroristă Stat Islamic le cere susţinătorilor să profite de războiul din Ucraina și să reia atacurile în Europa.  

de Redactia Observator

la 18.04.2022, 20:30

Vezi și

Maşini incendiate, magazine vandalizate şi confruntări cu poliţia. Sunt scene înfiorătoare care de patru zile se repetă în Stockholm, Malmo şi în multe alte oraşe din Suedia. 

Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a înăbuşi revoltele. În Norrkoping, trei protestatari au fost împuşcaţi după ce au fost trase mai multe focuri în direcţia manifestanţilor. Alţi 10 au fost răniţi în lupte de stradă cu forţele de ordine. Şi din rândul acestora au fost persoane care au avut nevoie de îngriiri medicale.

Haos în Suedia. Migranţii musulmani se revoltă

Violenţele au izbucnit în urmă cu patru zile când un politician danez de extremă dreaptă a ars o copie a Coranului, într-un cartier din Linkoping, oraş cu populaţie preponderent musulmană. 

Rasmus Paludan începuse un turneu prin care speră să strângă semnăturile necesare pentru a candida la alegerile legislative din Suedia. Extrem de controversat, în 2019 politicianul a ars un Coran înfăşurat în carne, iar un an mai târziu a fost arestat şi deportat din Franţa, după ce a fost acuzat de insulte rasiste. 

Ţara scandinavă găzduieşte cel puţin 500 de mii de migranţi din ţări musulmane, în mare parte din Siria, Irak şi Afganistan, la o populaţie de 10.5 milioane. La ultimele alegeri legislative partidul de extremă-dreapta a obţinut 20% din voturi. Incidente de natură religioasă au fost şi în Spania, la Tarragona, unde doi migranţi din Nordul Africii au vrut să blocheze o procesiune de Paşte

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Patru zile de revoltă în Suedia. Violenţele au început după ce un politician a ars un Coran