Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pentru prima dată după 26 de ani, Statele Unite se pregătesc să-şi pună în alertă non stop bombardierele nucleare

Forţele Aeriene americane vor plasa avioanele militare care pot lansa proiectile nucleare într-o bază aeriană din Louisiana.

de Redactia Observator

la 24.10.2017 , 08:22

Măsura a fost luată din cauza intensificării tensiunilor cu Coreea de Nord. Potrivit presei de peste Ocean, Forţele Aeriene americane vor plasa avioanele militare care pot lansa proiectile nucleare într-o bază aeriană din Louisiana.

Lansările repetate de rachete balistice şi testele nucleare cresc nivelul de ameninţare din Peninsula Coreeană pe zi ce trece. Situaţia a determinat Administraţia lui Donald Trump să dispună demararea pregătirilor pentru ca bombardierele nucleare să fie în alertă permanentă. În cadrul unei întrevederi cu preşedintele american, premierul Republicii Singapore a declarat că Statele Unite trebuie să coopereze şi cu alte ţări pentru a reuşi să aplaneze tensiunile cu Phenianul. 

Premierul Republicii Singapore, Lee Hsien Loong: "I-am transmis preşedintelui Trump ce a făcut Singapore pentru a pune presiune şi pentru a izola Republica Populară Democrată Coreeană, care a încălcat rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU. Însă, nu există soluţii uşoare şi rapide. Presiunea este necesară, iar la fel este şi dialogul. Statele Unite vor fi nevoite să coopereze cu alte ţări, inclusiv China, Coreea de Sud, Japonia şi Rusia, pentru a rezolva problema."

Vezi și

Este pentru prima oară de la sfârşitul Războiului Rece când Statele Unite adoptă o astfel de măsură. Însă, şi autorităţile nipone trag un semnal de alarmă. 

Ministrul japonez al Apărării, Itsunori Onodera: "Capabilităţile nucleare şi cu rachete ale Coreei de Nord, cu siguranţă, se îmbunătăţesc pe măsură ce lansează rachete balistice, în mod repetat, şi efectuează teste nucleare într-un ritm rapid şi fără precedent. Ameninţarea din partea Coreei de Nord a crescut la un nivel iminent, critic şi fără precedent. Aşadar, trebuie să luăm măsuri diferite şi calibrate pentru a face faţă acestui nivel de ameninţare."

Nici răspunsul nord-coreenilor nu a întârziat să apară. Potrivit publicaţiei Daily Mail, Phenianul a declarat că Donald Trump "are febra războiului" şi l-a numit pe aceasta huligan şi lunatic. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » Pentru prima dată după 26 de ani, Statele Unite se pregătesc să-şi pună în alertă non stop bombardierele nucleare