Antena Meniu Search
x

Percheziţii la marile cluburi de fotbal din Portugalia. Sunt suspectate de evaziune fiscală

Justiţia portugheză a anunţat că efectuează miercuri o serie de percheziţii vizând cele mai mari cluburi de fotbal din ţară, Sporting Lisabona, Benfica Lisabona şi FC Porto, ca parte a unei investigaţii privind suspiciuni de evaziune fiscală, relatează AFP, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 17.05.2023, 18:48

Percheziţii la marile cluburi de fotbal din Portugalia. Sunt suspectate de evaziune fiscală
Percheziţii la marile cluburi de fotbal din Portugalia. Sunt suspectate de evaziune fiscală - Profimedia Images

Cu participarea a circa 250 de persoane, printre care inspectori fiscali, jandarmi şi magistraţi ai ministerului public, autorităţile au efectuat în jur de 60 de percheziţii ce au acoperit în special "instalaţiile cluburilor Sporting Lisabona, Benfica Lisabona şi FC Porto, firme de contabilitate şi cabinete de avocatură", a indicat parchetul portughez într-un comunicat.

Anchetele vizează "semnarea sau reînnoirea unor contracte de muncă, plata unor comisioane şi circuite financiare care implică intermediari în aceste afaceri, precum şi utilizarea drepturilor de imagine".

Avantaje de peste 58 de milioane de euro

Justiţia portugheză consideră că "există indicii de avantaje patrimoniale, fiscale şi sociale nelegitime, în valoare totală de peste 58 de milioane de euro". Aceste practici sunt pasibile de urmărire penală pentru "fraudă fiscală, fraudă la asigurările sociale şi spălare de bani", a menţionat ministerul public portughez.

La începutul după-amiezii, FC Porto a confirmat percheziţiile într-un comunicat pe site-ul său oficial. FC Porto "colaborează cu justiţia şi oferă toate informaţiile solicitate", a adăugat clubul.

Potrivit presei portugheze, aceste percheziţii rezultă din analiza elementelor confiscate în martie 2020 în cadrul "Operaţiunii ofsaid", o anchetă care se referă la afaceri din fotbalul profesionist realizate începând din 2015 şi care ar fi implicat acţiuni menite să evite plata unor taxe datorate statului portughez.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Percheziţii la marile cluburi de fotbal din Portugalia. Sunt suspectate de evaziune fiscală