Meniu
Search
x

Video O viaţă dedicată Reginei Elisabeta a II-a. Femeia care şi-a transformat casa într-un altar: "Am 12 mii de obiecte"

Cel mai mare admirator al monarhiei britanice are zeci de mii de obiecte cu familia regală. Cele mai multe dintre ele sunt cu Regina Elisabeta. Margaret Taylor trăieşte în Wembley şi a început să colecţioneze în urmă cu 45 de ani. Spune că, uneori, oamenii stau la coadă în faţa casei ei pentru că au impresia că acolo este un muzeu

De Mădălina Iacob la 12.09.2022, 19:38
Vezi și

La doar o oră distanţă de Londra, Heritage house wembley e locul în care monarhia şi-a găsit o casă departe de palat. Margaret are 78 de ani, iar pasiunea ei pentru familia regală a început în urmă cu multe decenii. 

Margaret Tyler: "Am cumpărat această casă şi am început să colecţionez obiecte. De la 20 de ani."

Dar mai aproape de suflet i-a fost mereu regina Elisabeta. Primul obiect pe care l-a cumpărat a fost un pahar cu însemnele monarhiei. Iar povestea casei aproape s-a scris firesc apoi. 

Margaret Tyler: "Cred că am adunat peste 12 mii de obiecte aici, peste tot, în toate camerele. În aproximativ 45 de ani."

Pe acelaşi subiect

Acum, fiecare colţişor din casă spune o poveste despre regalitatea britanică şi despre regina Elisabeta a doua în special. 

Margaret Tyler: "Am întâlnit-o de patru ori. Era absolut fantastică! Îmi plăcea regina, îmi plăceau şi caii ei.  Am fost la un spectacol cu cai la Windsor iar ea era acolo. A fost minunat."

Şi chiar dacă are atât de multe obiecte, Margaret ţine minte perfect de unde le are pe fiecare. Un tablou cu regina are un loc special în inima ei. Însă mai preţioase decât obiectele sunt amintirile. În una din întâlniri, Margaret i-a oferit reginei o prăjitură în formă de coroană. Fotografia care a imortalizat acel moment are un spaţiu special în casă. Mândria ei cea mai mare e însă o felicitare. 

Margaret Tyler: "I-am scris reginei o felicitare cu ocazia Jubileului de Platină iar ea mi-a răspuns. 

"Vă transmit cele mai calde mulţumiri pentru mesajul frumos pe care mi l-aţi trimis cu ocazia aniversării celui de-al 70-lea an de domnie."

Moartea reginei o face acum să preţuiască şi mai mult lucrurile pe care le-a adunat de-a lungul vremii. 

Margaret Tyler: "A fost o veste şocantă! Cu două zile înainte a vorbit cu prim-ministrul, noul prim-ministru. Şi la două zile după a murit. Am zis că nu este posibil!"

Deşi casa este personală şi nu poate fi vizitată, nu de puţine ori Margaret surprinde turişti în faţa uşii care ajung acolo crezând că e vorba de un muzeu. E hotărâtă să-şi îmbogăţească în continuare colecţia, cu încrederea că şi Charles al treilea va fi un rege demn de coroana moştenită de la mama lui. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » O viaţă dedicată Reginei Elisabeta a II-a. Femeia care şi-a transformat casa într-un altar: "Am 12 mii de obiecte"

Breaking News

Joe Biden avertizează asupra riscului unei "apocalipse" nucleare: "Există, pentru prima dată de la criza...

Joe Biden avertizează asupra riscului unei "apocalipse" nucleare: "Există, pentru prima dată de la criza rachetelor din Cuba, o amenințare directă"