Antena Meniu Search
x

Peste 100 de cadavre ale unor persoane care ar fi murit din cauza Covid au eşuat pe malurile Gangelui

Peste 150 de corpuri ale unor persoane care ar fi murit din cauza covid-19 au fost găsite pe malul râului Gange. Există temerea că rudele nu ar fi putut să îi îngroape sau incinereze pe cei decedaţi. Această scenă șocantă dezvăluie amploarea crizei sanitare din India.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 10.05.2021, 19:17

Peste 100 de cadavre ale unor persoane care ar fi murit din cauza Covid au eşuat pe malurile Gangelui
Peste 100 de cadavre ale unor persoane care ar fi murit din cauza Covid au eşuat pe malurile Gangelui - Getty Images
  • Peste 100 de cadavre ale unor persoane care ar fi murit din cauza Covid au eşuat pe malurile Gangelui

În jur de 150 de corpuri ale unor persoane care ar fi murit din cauza covid-19 au eşuat pe malurile Gangelui, în nordul Indiei. Ministerul Sănătății a înregistrat luni alte 366.161 de infecții și 3.754 de decese provocate de coronavirus. Numeroşi experţi consideră însă că aceste date sunt mai mici decât în realitate şi citează cifrele provenind de la crematorii.

Trupurile se aflau într-o stare vizibilă de descompunere

Corpurile descompuse au fost descoperite pe malul râului Gange, în nordul statului Bihar, locuitorii spunând oficialilor locali că au văzut zeci plutind în aval. Potrivit Times of India, peste 150 de cadavre au fost observate la granița Biharului cu Uttar Pradesh. Cu toate acestea, oficialii locali au negat numărul, plasând cifra între 40 și 45.

Un oficial local a declarat pentru NDTV: ''Au stat în apă de cel puțin cinci până la șapte zile. Scoatem trupurile. Trebuie să investigăm de unde provin, din ce oraș, din UP (Uttar Pradesh) - Bahraich sau Varanasi sau Allahabad. Corpurile nu sunt de aici, deoarece nu avem tradiția de a arunca corpurile în râu".

Administrația locală consideră că cei decedați erau pacienți Covid, iar sătenii au rămas îngroziți de ideea că boala s-ar putea răspândi și mai mult, după ce câinii au fost văzuți mişcându-se pe lângă cadavre, potrivit Daily Mail

Incidentul are loc pe fondul unei presiuni crescânde asupra prim-ministrului Narendra Modi de a apela la un blocaj la nivel național pentru a combate o nouă variantă care se răspândește rapid. Inclusiv consilierul de la Casa Albă, Anthony Fauci, a avertizat: ''Trebuie să te oprești''.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Peste 100 de cadavre ale unor persoane care ar fi murit din cauza Covid au eşuat pe malurile Gangelui