Antena Meniu Search
x

Peste 100 de morţi şi 500 de răniţi, după un seism devastator în China. Momentul în care pământul se cutremură şi oamenii fug îngroziţi

Cel puţin 118 oameni au murit şi peste 500 au fost răniţi în urma unui cutremur cu magnitudinea de 6.2 produs în regiunea Gansu din nord-vestul Chinei. Seismul a avut loc la doar 10 kilometri adâncime şi a dus la întreruperea electricităţii, a transportului şi a apei curente într-o bună parte a regiunii. Mii de salvatori au fost trimişi în zonele afectate pentru a căuta supraviţuitori. Vă avertizăm că urmează informaţii cu impact emoţional.

de Redactia Observator

la 19.12.2023, 14:02

Vezi și

Cutremurul a lovit regiunea Gansu, aproape de miezul nopţii. Seismul s-a produs la mică adâncime, aşa că efectul a fost distrugător. Disperaţi, oamenii au fugit din case cu ce aveau pe ei. Fotografiile și videoclipurile postate de un student de la Universitatea Lanzhou arată dimensiunea disperării.

Unii dintre ei nu au avut însă nicio şansă să se salveze. Dormeau în momentul în care a avut loc seismul, iar clădirile s-au prăbuşit peste ei.

Han Shujun, purtător de cuvânt pentru managementul situațiilor de urgență din Gansu: Până la ora 7.50 a.m. pe 19 decembrie, au fost înregistraţi 105 morți, iar 4.782 de case au fost avariate.

Potrivit unui oficial al oraşului Haidong, zeci de oameni au fost uciși într-o alunecare de teren care a urmat seismului. Regiunea unde a avut loc nenorocirea se află la nord de epicentru.

4.000 de pompieri, soldați și ofițeri de poliție au fost trimiși în zonele afectate pentru a căuta supravieţuitori. Misiunea echipelor de salvare este însă îngreunată de temperaturile extrem de scăzute. La momentul producerii cutremurului, termometrele arătau -14 grade celsius. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Peste 100 de morţi şi 500 de răniţi, după un seism devastator în China. Momentul în care pământul se cutremură şi oamenii fug îngroziţi