Antena Meniu Search
x

Peste 200 de milioane de doze de vaccin Covid, administrate la nivel global

Peste 200 de milioane de doze de vaccin coronavirus au fost administrate în cel puțin 107 țări și teritorii, potrivit unui bilanţ realizat de AFP, bazat pe surse oficiale.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 20.02.2021, 15:44

Vaccinarea anti-Covid avansează cu repeziciune la nivel global. Peste 200 de milioane de doze au fost folosite - Zuma Press / Chepa Beltran via Hepta

Campania de vaccinare merge foarte bine în ţările dezvoltate

În total, 201.042.149 de doze au fost administrate în întreaga lume, cifră care nu include cele mai recente date din China și Rusia, care au încetat să-și facă publice progresele în ultimele zile.

Aproximativ 45% din imunizări au avut loc în țările G7, ai cărui membri reprezintă doar 10% din populația globală.

Cele șapte țări - SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Franța, Italia și Japonia - au promis vineri că vor împărți doze într-un mod mai echitabil cu țările mai sărace.

Liderii G7 intenționează să își dubleze sprijinul total pentru vaccinările împotriva coronavirusului la nivel mondial, cu până la 7,5 miliarde de dolari, inclusiv prin intermediul programului Covax, condus de Organizația Mondială a Sănătății.

În general, 92% din dozele din întreaga lume au fost administrate în țările clasificate de Banca Mondială având "venituri mari" sau "venituri medii-superioare", reprezentând aproximativ jumătate din populația globală.

Dintre cele 29 de țări pe care instituția le clasifică "cu venituri mici", doar Guineea și Rwanda au început vaccinarea.

Israelul este cu mult înaintea oricărei alte țări din întreaga lume, aproape jumătate din populația sa primind cel puțin o doză de vaccin covid. Unul din trei israelieni a primit ambele doze necesare pentru imunizare completă.

Alte țări care au vaccinat mai mult de 10% din populație cu cel puțin o doză sunt Marea Britanie (25%), Bahrain (16%), SUA (13%), Chile (12%), Seychelles (43%) și Maldive (12%) .

În cifre absolute, SUA au vaccinat mai mulți oameni decât orice altă națiune, cu 59,6 milioane de doze.

China ajunsese la 40,5 milioane până în 9 februarie, în timp ce Marea Britanie este la 17,5 milioane, India 10,7 milioane și Israelul 7,1 milioane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Peste 200 de milioane de doze de vaccin Covid, administrate la nivel global