Antena Meniu Search
x

Video Pierdere uriaşă pentru armata rusă. Cât valora bombardierul Tu-22M3 doborât de ucraineni. Kremlinul spune că ar fi fost vorba de o defecţiune

Război în Ucraina. Kievul anunţă că a doborât un bombardier supersonic rusesc de 200 de milioane de dolari, iar Moscova a lansat zeci de rachete şi drone asupra Ucrainei. În tot acest timp, Occidentul ridică garda. Polonia şi Germania au arestat mai mulţi spioni ai ruşilor. 

de Redactia Observator

la 19.04.2024, 22:04

Vezi și

Acesta este momentul în care piloţii bombardierului rusesc Tupolev, supranumit Backfire, pierd controlul aeronavei care se prăbuşeşte în flăcări, în regiunea Stavropol, la 300 de kilometri de Ucraina. 

Ruşii pretind că o defecţiune tehnică a doborât avionul

Doi dintre cei patru membri ai echipajului au reuşit să se catapulteze înainte să se zdrobească avionul de pământ. Armata lui Zelenski anunţă că a doborât aeronava de 200 de milioane de dolari cu o rachetă, dar Moscova susţine că prăbuşirea a fost provocată de o defecţiune tehnică. 

Oricare ar fi cauza, pierderea este enormă pentru armata rusă. Bombardierul atinge viteza de 2.000 de kilometri pe oră şi poate arunca aproape 70 de bombe la o simplă apăsare de buton. Piesa de rezistenţă sunt patru rachete hipersonice Kinjal, care pot fi încărcate cu arme nucleare. Înainte să cadă, avionul atacase oraşul ucrainean Dnipro, unde trăiesc aproape un milion de locuitori.

Pe acelaşi subiect

Bombardierul s-a prăbuşit după ce a lovit Dnipro cu două rachete

Bombardierul rusesc a lansat două rachete asupra oraşului la primele ore ale dimineţii, iar momentul impactului a fost filmat de camerele de supraveghere. 

Una dintre rachete a lovit o clădire istorică de cinci etaje. Explozia a fost atât de puternică încât a năruit jumătate din imobil. Centrul vechi din Dnipro s-a transformat într-o scenă apocaliptică. Soarele a fost acoperit de fum, iar străzile au fost acoperite de rămăşiţele clădirii bombardate.

La rândul ei, Moscova a lansat 29 de rachete şi drone iraniene Shaded, într-o singură noapte, în mai multe regiuni din Ucraina. Opt oameni au murit, printre care doi copii de 6 şi 8 ani. Directorul CIA a avertizat - Ucraina ar putea pierde războiul cu Rusia dacă Statele Unite nu trimit ajutorul 60 de miliarde de dolari blocat de Congres. 

Între timp, Moscova pare că răspândeşte tot mai mulţi spioni în Europa. Un bărbat a fost reţinut în Polonia, bănuit că ajuta serviciile secrete din Rusia să pună la cale asasinarea preşedintelui Ucrainei. Iar Germania a arestat doi cetăţeni ruşi sub suspciunea de spionaj. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Pierdere uriaşă pentru armata rusă. Cât valora bombardierul Tu-22M3 doborât de ucraineni. Kremlinul spune că ar fi fost vorba de o defecţiune