Antena Meniu Search
x

Pierderi uriașe ale rușilor în apropiere de Avdiivka: Circa 150 de soldaţi morţi, filmați cu drona pe un câmp unde încercaseră să se adăpostească

Război în Ucraina. În timp ce forţele ruseşti încearcă să cucerească oraşul Avdiivka din estul Ucrainei, Associated Press (AP) a obţinut imagini aeriene care indică pierderile considerabile pe care le suferă Moscova. O dronă a armatei ucrainene a filmat imaginile în această lună în apropiere de Stepove, un sat situat la nord de Avdiivka, unde au avut loc unele dintre cele mai intense lupte, relatează Le Monde.

de Redactia Observator

la 17.12.2023, 16:50

soldați ruși morți în apropiere de Avdiivka
Pierderi uriașe ale rușilor în apropiere de Avdiivka: Circa 150 de soldaţi, morți pe un câmp, în încercarea de a se adăposti - Associated Press

În două secvenţe separate, văzute de AP, cadavrele a aproximativ 150 de soldaţi - majoritatea purtând uniforme ruseşti - sunt împrăştiate de-a lungul şirurilor de copaci unde au căutat adăpost. Satul în sine este în ruine. Rândurile de copaci care separau câmpurile sunt arse, iar câmpurile sunt presărate cu obuze de artilerie şi grenade lansate de drone. Unitatea de drone care a surprins imaginile a declarat că este posibil ca unii dintre cei morţi să fie ucraineni.

Imaginile au fost furnizate pentru AP de unitatea ucraineană BUAR din cadrul brigăzii 110 mecanizate, care este implicată în luptele din zonă. Unitatea a declarat că imaginile au fost filmate pe 6 decembrie între Stepove şi liniile de cale ferată din apropiere şi că multe cadavre au fost lăsate acolo de săptămâni întregi.

AP a reuşit să confirme locaţia comparând înregistrarea video cu hărţi şi cu alte imagini filmate cu drona în aceeaşi zonă, filmate şase zile mai târziu de Brigada 47 mecanizată, transmite News.ro.

Armata rusă, în ofensivă la Adiivka încă din luna octombrie

Forţele ruseşti au lansat o ofensivă în Avdiivka în octombrie, care le-a permis să facă unele progrese, dar a provocat şi mii de victime.

Pe de altă parte, în raportul său zilnic publicat pe Facebook, Statul Major General al forţelor armate ucrainene a raportat "89 de confruntări" în ultima zi. "În total, (armata rusă) a lansat patru rachete, a efectuat 72 de lovituri aeriene şi a tras cu 92 de lansatoare multiple de rachete asupra poziţiilor trupelor noastre şi a zonelor populate", arată armata ucraineană. "Din păcate, atacurile (...) s-au soldat cu morţi şi răniţi în rândul civililor. Case particulare şi alte infrastructuri civile au fost distruse sau avariate", a adăugat Kievul. Peste 110 localităţi din regiunile Cernihiv, Sumî, Harkov, Lugansk, Doneţk, Zaporojie, Herson şi Nîkolaev au fost ţinta tirurilor de artilerie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Pierderi uriașe ale rușilor în apropiere de Avdiivka: Circa 150 de soldaţi morţi, filmați cu drona pe un câmp unde încercaseră să se adăpostească