Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Plaja din Spania invadată de milioane de bucăți de plastic. Cum au ajuns aici resturile şi cât de mult poluează

Milioane de bucăți de plastic au ajuns pe plajele din nord-vestul Spaniei după ce un container a căzut în apă de pe un vapor. Sute de voluntari s-au mobilizat pentru a strânge resturile, potrivit Reuters.

de Redactia Observator

la 08.01.2024 , 16:58

Cum a ajuns plasticul pe plaja din Spania
Cum a ajuns plasticul pe plaja din Spania - Profimedia

Milioane de bucăți de plastic au ajuns pe plajele din nord-vestul Spaniei. Voluntarii s-au adunat în regiunea Galicia pentru a strânge granulele de plastic. Este vorba despre materialul folosit pentru a produce articole de zi cu zi, de la sticle de apă până la pungi de cumpărături.

Cum a ajuns plasticul pe plaja din Spania

Plasticul provine de la un container care a căzut din Toconao, o navă înmatriculată în Liberia. Accidentul a avut loc în largul coastelor Portugaliei luna trecută, relatează Mediafax.

Articolul continuă după reclamă

Vicepremierul Maria Jesus Montero a declarat pentru postul de stat TVE că guvernul este îngrijorat de posibile „repercusiuni grave”, dar nu știe încă impactul exact și dacă poluarea va afecta pescuitul. Autoritățile spaniole au fost acuzate că nu au intervenit rapid după ce au aflat despre accident.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ce alegeţi: plata la proprietate sau online, prin site-urile de rezervări?
Observator » Stiri externe » Plaja din Spania invadată de milioane de bucăți de plastic. Cum au ajuns aici resturile şi cât de mult poluează