Antena Meniu Search
x

Mai multe plaje din lume, închise din cauza nerespectării restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus

Nu suntem singurii care nu putem sta departe de mare. Milioane de oameni din toată lumea se îngrămădesc la plajă. În Mallorca, oficialii au fost nevoiţi să închidă patru plaje pentru că străinii au refuzat să păstreze distanţa socială sau să poarte mască de protecţie. Iar la Rio de Janeiro, poliţiştii au tăiat sute de amenzi pe celebra plajă Ipanema.

de Redactia Observator

la 13.07.2020, 22:55

Vezi și
  • Plajele din Mallorca și Rio de Janeiro, afectate de nerespectarea distanțării sociale.

Acestea sunt imaginile care au provocat furie în rândul locuitorilor din Insulele Baleare. Cu muzica dată tare, turiştii petrec ca şi cum nici n-ar fi auzit de coronavirus. Se stropesc cu şampanie, stau grămadă în piscină şi dansează unii lângă alţii. Distanţarea socială este practic inexistentă. La fel şi masca de protecţie. 

Petrecerea a avut loc pe o plajă din Calvia, asaltată de turişti. De teama izbucnirii unui nou focar de COVID, autorităţile au închis ulterior patru plaje din localitate. 

Regulile au fost ignorate şi în Playa de Palma. Sute de turişti britanici şi germani s-au îngrămădit în cluburile de noapte, fără mască şi fără a păstra distanţa socială. Nu au lipsit nici incidentele. În imaginile postate online se poate observa cum petrecăreţii fac scandal în plină stradă. 

Nu doar plajele din Mallorca au fost asaltate în acest weekend. La fel s-a întâmplat şi la Rio de Janeiro. De această dată, însă, cei care au încălcat regulile au fost localnicii care au refuzat să poarte mască. Ca atare, poliţiştii au dat mai multe amenzi. 

În Rio, doar persoanele care practică sport au voie să meargă pe plajă. Cu toate acestea, brazilienii par să ignore regulile. Primarul intenţionează să restricţioneze mersul pe plajă până când va fi găsit un vaccin sau până când rata infectării se va apropia de zero. Cu aproape două milioane de infectaţi, Brazilia este a doua cea mai afectată ţară din lume. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Mai multe plaje din lume, închise din cauza nerespectării restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus