Antena Meniu Search
x

PLANUL SECRET pus la cale de ISIS: Cum vrea să cucerească Europa!

Gruparea teroristă Stat Islamic sădeşte teroare în rândul europenilor prin atentatele sângeroase comise, însă lucrează şi în secret pentru a lovi din interior marile puteri europene.

Gruparea teroristă Stat Islamic sădeşte teroare în rândul europenilor prin atentatele sângeroase comise, însă lucrează şi în secret pentru a lovi din interior marile puteri europene.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de presa germană, Serviciul de Contrainformaţii Militare (MAD) al Germaniei anchetează peste 300 de potenţiale cazuri de infiltrare de extremişti în cadrul armatei germane - Bundeswehr.

Cotidianul "Die Welt“ susţine că ancheta are loc în contextul în care Bundestagul este pe cale să adopte o nouă lege privind recrutarea în armată, mai aspră decât cea actuală.

"În prezent, MAD verifică dosarele a peste 300 de presupuşi extremişti din cadrul forţelor armate: 268 de extremişti de dreapta, 64 de islamişti şi şase extremişti de stânga“, a declarat o sursă militară, citată sub rezerva anonimatului de „Die Welt“.

"Riscurile pe care le prezintă aceşti indivizi atât pe plan intern cât şi pe plan extern nu pot fi ignorate“, a adăugat sursa citată.

Pentru a evita infiltrarea unor elemente extremiste în armată, MAD propune trecerea testului de verificare a gradului de extremism chiar din momentul recrutării.

Această măsură antiteroristă se înscrie în eforturile autorităţilor de a readuce siguranţa în Germania, care a cunoscut în iulie a.c. un val de violenţe fără precedent. În numai două săptămâni, un refugiat a înjunghiat pasageri într-un tren, un tânăr a deschis focul la Munchen, un alt tânăr a atacat cu maceta la Reutlingen şi un terorist a comis un atentat sinucigaş la Ansbach, în Bavaria.

Sursa: adevărul.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » PLANUL SECRET pus la cale de ISIS: Cum vrea să cucerească Europa!