Antena Meniu Search
x

Ploile torenţiale au făcut prăpăd în Slovenia. Cinci persoane au rămas blocate într-o peşteră

Cinci persoane au rămas blocate într-o peşteră din sud-vestul Sloveniei de sâmbătă după-amiază după ce nivelul apelor a crescut în urma ploilor torenţiale, motiv pentru care salvatorii nu au reuşit să-i scoată la suprafaţă, a relatat presa locală duminică, informează Reuters.

de Redactia Observator

la 07.01.2024, 15:51

Ploile torenţiale au făcut prăpăd în Slovenia. Cinci persoane au rămas blocate într-o peşteră
Ploile torenţiale au făcut prăpăd în Slovenia. Cinci persoane au rămas blocate într-o peşteră - krizna-jama.si

Grupul, care include trei membri ai unei familii, precum şi doi ghizi turistici, se pare că s-au adăpostit într-un loc sigur din peştera Krizna, care are o lungime de 8,2 kilometri şi care poate fi vizitată doar cu barca.

Salvatorii au reuşit să ajungă pentru scurt timp la grupul de persoane blocate

Sâmbătă seară, salvatorii au reuşit să ajungă pentru scurt timp la grupul de persoane blocate, cărora le-au adus alimente, apă, un cort încălzit, au declarat duminică oficiali din domeniul protecţiei civile.

Dar întrucât grupul se afla la peste doi kilometri depărtare de intrarea în peşteră, o altă echipă de scafandri va avea nevoie de trei până la patru ore ca să ajungă la ei, au precizat oficialii, adăugând că salvarea acestora depinde de momentul când nivelul apelor va scădea, a relatat agenţia de presă STA.

Krizna este al patrulea cel mai mare ecosistem de peşteri din lume

E posibil ca acest lucru să se întâmple pe parcursul nopţii de duminică, dar ar mai putea dura alte două zile.

Krizna, un lanţ de lacuri subterane cu apă de culoarea smaraldului, este al patrulea cel mai mare ecosistem de peşteri din lume din punctul de vedere al biodiversităţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Stiri externe » Ploile torenţiale au făcut prăpăd în Slovenia. Cinci persoane au rămas blocate într-o peşteră