Antena Meniu Search
x

Video Poliţia americană dezminte categoric incidentul "aproape catastrofal" anunţat de Harry şi Meghan: Drumul a fost doar "dificil", fără coliziuni, somaţii sau răniri

Prinţul Harry şi soţia lui Meghan sunt acuzaţi că exagerează în cazul incidentului cu paparazii din New York. Poliţia şi martorii lasă să se înţeleagă că ducii de Sussex nu au fost nicoiodată în pericol de moarte. Dezminţirile vine după ce ieri, Harry şi Meghan au anunţat că au fost aproape de o catastrofă după ce mai mulţi paparazzi i-au urmărit două ore în trafic.

de Redactia Observator

la 18.05.2023, 20:56

Vezi și

Varianta prezentată de Departamentul de Poliţie din New York diferă aproape complet de cea prezentată de purtătorul de cuvânt al prinţului Harry. Ofiţerii nu cred că urmărirea a fost "aproape catastrofală" şi descriu doar o "scenă puţin haotică".

"Poliţia din New York a asistat echipa de securitate privată. Erau numeroşi fotografi care au făcut ca transportul lor să fie dificil. Ducele şi ducesa de Sussex au ajuns la destinaţie şi nu au fost raportate coliziuni, somaţii, răniri sau arestări în acest sens", a transmis NYPD într-un comunicat.

Mai mult, cursa cu paparazzi după ei a durat aproximativ o oră, nu peste două, aşa cum susţineau ducii de Sussex, timp în care atât bodyguarzii cuplului, cât şi echipajul de poliţie care-i însoţea au încercat să scape de urmăritori. Când au văzut că nu reuşesc, s-au oprit cu ei la o secţie de poliţie şi le-au chemat un taxi cu care Harry, Meghan şi mama acesteia au ajuns în siguranţă la destinaţie.

Şoferul de taxi confirmă şi el varianta poliţiei newyorkeze.

Pe acelaşi subiect

Reporter: Ce crezi despre faptul că au spus că incidentul a fost unul "aproape catastrofic".

Şofer taxi: Nu cred că e adevărat. Cred că este o exagerare. Aşa că nu mi-aş bate prea mult capul.

Incidentul a avut loc marţi seara, după ce cuplul regal a plecat de la o gală unde Meghan a primit un premiu. Era primul eveniment public la care ducii de Sussex participau după încoronarea regelui Charles, la care Meghan nu a fost, iar prinţul Harry a stat puţin. 

Ieri, Prinţul Harry şi Meghan Markle au transmis un comunicat în care acuză fotografii că le-au pus vieţile în pericol. Informaţia a făcut înconjurul lumii, iar toată lumea s-a gândit imediat la tragedia prin care a trecut prinţesa Diana în urmă cu aproape 26 de ani.

Alţi martori le susţin că fotografii au fost agresivi cu ei atât la sosirea, cât şi la plecarea de la gală

Eric Adams, primarul din New York, le cere fotografilor să dea dovadă de mai multă responsabilitate, în condiţiile în care metropola americană este atât de aglomerată.

Eric Adams, primarul oraşului New York: Cred că ar fi fost îngrozitor să-şi piardă viaţa vreun trecător nevinovat, într-o asemenea urmărire, sau să li se fi întâmplat chiar lor ceva. Şi mi s-a părut că ziariştii au fost cam nesăbuiţi şi iresponsabili. 

Casa Regală a Marii Britanii nu a comentat până acum incidentul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Poliţia americană dezminte categoric incidentul "aproape catastrofal" anunţat de Harry şi Meghan: Drumul a fost doar "dificil", fără coliziuni, somaţii sau răniri