Antena Meniu Search
x

Galerie foto Poliția japoneză a identificat principalul suspect în ancheta incendiului de la clinica de psihiatrie din Osaka. Cum s-a declanșat dezastrul

Poliția japoneză a identificat un bărbat de 61 de ani drept principalul suspect în ancheta lor privind incendiul care a ucis 24 de persoane, la o clinică de psihatrie din Osaka vineri. Poliția îl acuză pe Morio Tanimoto, un pacient aflat în stare gravă după incendiu, că a provocat tragedia. Deocamdată, Morio Tanimoto nu a fost pus sub acuzare.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 19.12.2021, 18:35

Un oficial de la departamentul local de poliție a declarat pentru AP că anchetatorii au urmărit imaginile surprinse de camerele de supraveghere pentru a urmări suspectul și au percheziționat sâmbătă casa lui Tanimoto, unde au găsit un card de pacient al clinicii. 

Incendiul a blocat singura cale de scăpare a pacienților

În ziua incendiului, pacienții participau la ședințe de consiliere pentru persoanele care și-au luat recent concediu medical și se pregăteau să revină la serviciu, a raportat The Asahi Shimbun, potrivit businessinsider.com.

Supraviețuitorii incendiului au spus poliției că un bărbat a pus o pungă de hârtie pe podea lângă un încălzitor, înainte de incendiu, iar anchetatorii au găsit ulterior urme ale unui lichid extrem de inflamabil în acea zonă, a raportat Asahi Shimbun. 

Pe acelaşi subiect

Tragedia de la clinica din Osaka s-a soldat cu 24 de morți

Anchetatorii efectuează în continuare teste criminalistice pentru a identifica substanța. Cu toate acestea, viteza incendiului și urmele pe care le-a lăsat în clinică i-au determinat pe anchetatori să creadă că incendiul a fost pornit în mod intenționat, a raportat Asahi Shimbun. 

Ministrul Afacerilor Interne și Comunicațiilor, Yasushi Kaneko, a declarat că victimele nu au putut scăpa deoarece incendiul a făcut ca singura scară a clădirii să fie inaccesibilă. Drept urmare, Kaneko a ordonat o inspecție la nivel național la aproape 30.000 de clădiri comerciale cu o singură scară, a raportat AP.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Poliția japoneză a identificat principalul suspect în ancheta incendiului de la clinica de psihiatrie din Osaka. Cum s-a declanșat dezastrul