Polițistă înjunghiată mortal în secţia de Poliţie, atacatorul ucis, în Franţa. "Suntem complet uimiţi", spun autorităţile

De Cristian Ionescu.
Publicat: 23.04.2021, 17:48.
Actualizat: 23.04.2021, 19:07

Un ofițer de poliție francez a fost înjunghiat mortal în interiorul secției sale de poliție, în apropiere de faimosul castel istoric Rambouillet, iar atacatorul ei a fost împușcat și ucis de ofițeri la fața locului, au spus autoritățile.

Poliţistă ucisă în secţia de Poliţie, în Franţa

Identitatea și motivul agresorului nu au fost imediat clare, a declarat pentru Associated Press un purtător de cuvânt al poliției naționale. Ofițerul de poliție era o femeie în vârstă de 49 de ani, a spus purtătorul de cuvânt. Anchetatorii au analizat dacă ar fi putut exista o legătură cu terorismul, dar parchetul antiterorism a declarat că nu este implicat în prezent în anchetă.

"Suntem într-o stare de uimire", a declarat Karl Olive, vicepreședinte al consiliului regional, la televiziunea BFM.

Atacul a avut loc la sud-vest de Paris, chiar în interiorul secției de poliție, într-o zonă rezidențială liniștită din orașul Rambouillet, la aproximativ 750 de metri de o fostă proprietate regală, care este uneori folosită pentru negocierile internaționale de pace. Cordoanele poliției au înconjurat zona după atac.

Premierul francez Jean Castex, ministrul de interne Gerald Darmanin și alți oficiali de top au vizitat locul atacului pentru a-și arăta sprijinul pentru poliție. Franța a înregistrat atacuri mortale împotriva poliției în trecut, inclusiv unele ale unor extremiști islamici.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.