Antena Meniu Search
x

Polonia a livrat Ucrainei primele 4 tancuri Leopard 2. Când ar putea trimite şi avioane de luptă

Polonia a livrat Ucrainei primele patru tancuri Leopard 2 şi este pregătită să furnizeze altele în curând, a declarat vineri premierul polonez Mateusz Morawiecki, după ce s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski la Kiev, la exact un an de la invazia Rusiei, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 24.02.2023, 15:30

''Polonia şi Europa vă sunt alături. În mod categoric nu vă vom părăsi; noi vom susţine Ucraina până la victoria completă asupra Rusiei'', a spus Morawiecki într-o conferinţă de presă comună cu şeful statului ucrainean.

Şeful executivului polonez a cerut şi altor ţări să acţioneze rapid pentru furnizarea tancurilor pentru Ucraina şi a subliniat că Polonia este pregătită să antreneze piloţi ucraineni pe avioane de vânătoare americane F16.

Pe de altă parte, Mateusz Morawiecki şi-a exprimat speranţa că Ucraina va deveni parte a Uniunii Europene într-un ''viitor nu foarte îndepărtat'' şi, de asemenea, că ea va adera la NATO.

Anterior, agenţia de presă poloneză PAP informase că Polonia i-a livrat Ucrainei primele tancuri Leopard 2 de fabricaţie germană. La rândul său, ministrul apărării polonez Mariusz Blaszczak anunţase vineri dimineaţă, în Consiliul de Securitate Naţională, că Polonia a livrat Ucrainei primele sale tancuri Leopard.

Pe acelaşi subiect

''Prim-ministrul nu a putut fi aici, el a mers la Kiev pentru a aduce tancuri Leopard care sunt primul lot livrat Ucrainei'', menţionase şi preşedintele Andrzej Duda în deschiderea şedinţei Consiliului de Securitate Naţională.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Varşovia susţine trimiterea de avioane de luptă la Kiev

În urmă cu două zile, Łukasz Jasina, purtătorul de cuvânt al Ministerului polonez de Externe, a declarat şi că Varşovia susţine trimiterea de avioane de luptă la Kiev, dar mai este încă mai este mult de lucru pentru a obţine un consens între ţările NATO.

"Exact aşa cum a fost cu tancurile, sperăm că această coaliţie va fi suficient de mare pentru a-i sprijini tot mai mult pe ucraineni. Avioanele sunt foarte utile în războiul ucrainean", a declarat Jasina. "Totuşi, sunt un optimist", a adăugat el.

"Dar suntem membri ai NATO şi vrem să ajungem la un acord în toate aceste chestiuni, pentru a participa împreună, deoarece alianţa este mai puternică atunci când suntem împreună", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Polonia a livrat Ucrainei primele 4 tancuri Leopard 2. Când ar putea trimite şi avioane de luptă