Antena Meniu Search
x

Polonia şi statele baltice ameninţă că blochează graniţele cu Belarusul în cazul unor incidente cu mercenarii Wagner

Război în Ucraina. Luptele din sudul ţării se intensifică, mai ales în zona Zaporojie! Situaţia este critică pentru Moscova, care e nevoită să-şi arunce în luptă printre. ultimele unităţi de rezervă pe care le mai deţine. Jurnaliştii ucraineni - care citează surse din serviciile de informaţii - susţin că Vladimir Putin pregăteşte un nou decret de mobilizare pentru a asigura efectivele necesare. 

de Redactia Observator

la 29.08.2023, 09:57

Vezi și

În ciuda criticilor Occidentului, potrivit cărora contraofensiva ucraineană se mişcă lent, Kievul demonstrează că ştie precis ce are de făcut. Deşi înaintarea nu este cea mai rapidă, reuşesc să elibereze - rând pe rând - localităţile ocupate, iar următorul este chiar Bahmutul.

Hanna Malyar, ministrul adjunct al Apărării al Ucrainei: Soldații noștri se confruntă cu o rezistență foarte serioasă din partea forțelor armate ruse și este o luptă foarte puternică între doi adversari puternici, dar forțele noastre armate avansează treptat. Inamicul, pe de altă parte, nu avansează.

În acest timp, Polonia şi statele baltice se confruntă cu propriile provocări. Mercenarii din gruparea Wagner sunt mult prea aproape de graniţele lor.

Mariusz Kaminski, ministrul polonez de Interne: Am cerut autorităților din Minsk, regimului Lukașenko, ca Grupul Wagner să părăsească imediat teritoriul Belarusului.

Pe acelaşi subiect

Agne Bilotaite, ministrul de Interne al Lituaniei: Primul criteriu este un posibil incident armat în apropierea graniței uneia dintre țările noastre. Al doilea este criteriul imigrației ilegale în masă și trecerii ilegale a frontierei.

Cu probleme ruseşti se confruntă şi Republica Moldova. Într-un interviu cu Christiane Amanpour pentru CNN, Maia Sandu vorbeşte despre ameninţările din partea Rusiei.

Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova: Ne simţim mult mai în siguranţă acum decât acum un an. Asta se datorează rezistenţei soldaţilor ucraineni, a ucrainenilor, dar şi curajului conducerii. Ştim că Rusia continuă să reprezinte o ameninţare. Anul trecut, Rusia a încercat să influenţeze lucrurile în Moldova folosind arma energiei. Apoi, la începutul acestui an, Rusia a încercat să răstoarne guvernul.

Polonia şi statele baltice ameninţă să-şi blocheze graniţele cu Belarusul

Polonia şi statele baltice ameninţă să-şi blocheze graniţele cu Belarusul, ceea ce va crea probleme economice foarte grave regimului de la Minsk. Ungaria, în schimb, şi-ar dori ca războiul să se termine cât mai repede, dar în termenii Moscovei, lucru pe care Volodimir Zelenski a anunţat că nu-l va accepta. Oricum, Vladimir Putin nu e foarte încântat de planurile Uniunii Europene care intenţionează să se extindă în următorii şapte ani.

Charles Michel, Președintele Consiliului European: Războiul din Europa, pe pământ ucrainean, a arătat că pacea și democrația nu pot fi considerate garanţii implicite. Acest război nu devastează doar Ucraina, acest război are un impact profund asupra viitorului continentului nostru.

Până în anul 2030, în Uniunea Europeană ar urma să intre Ucraina, Republica Moldova, Bosnia Herzegovina, dar şi Georgia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Polonia şi statele baltice ameninţă că blochează graniţele cu Belarusul în cazul unor incidente cu mercenarii Wagner