Antena Meniu Search
x

Video Polonia va lansa anul viitor sateliţi militari de observare, după "lecțiile învățate din experiența Ucrainei"

Polonia va lansa anul viitor sateliţi militari de observare. Anunţul a fost făcut de ministrul adjunct al Apărării, care a declarat că ei vor scopul de a observa Pământul indiferent de condițiile atmosferice. Mai mult, noul sistem va utiliza atât tehnologie străină, cât și națională, şi va fi dotat cu radar. În decembrie 2022, a semnat un contract pentru livrarea a doi sateliți de recunoaștere, a căror lansare este planificată până în 2027.

de Redactia Observator

la 01.03.2024, 08:53

Vezi și

Polonia planifică să lanseze o serie de sateliți de observație militară în 2025, a declarat joi un subsecretar de stat pentru Apărare. "Anul viitor, Ministerul Apărării și Armata poloneză ne dorim să plasăm primii noștri sateliți polonezi în orbită", a declarat Cezary Tomczyk, în cadrul unei conferințe de presă. Polonia intenționează să achiziționeze un sistem de sateliți echipat cu tehnologie radar și optică care ar permite observații ale Pământului indiferent de condițiile atmosferice și ar folosi atât tehnologie străină, cât și tehnologie internă, a mai spus el.

Ministrul Apărării, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a declarat în aceeași conferință că țara sa va dezvolta în acest an o forță spațială printre alte unități, bazându-se pe lecțiile învățate din experiențele Ucrainei începând cu invazia Rusiei în februarie 2022. "Toate acțiunile pe care le întreprindem în acest an, crearea forțelor de drone, crearea forțelor componente spațiale sau a forțelor medicale, acestea sunt acțiuni care întăresc armata poloneză și provin, de asemenea, din experiența ucraineană", a spus Kosiniak-Kamysz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Polonia va lansa anul viitor sateliţi militari de observare, după "lecțiile învățate din experiența Ucrainei"