Antena Meniu Search
x

Povestea celor şapte tentative de asasinare dejucate de regina Marii Britanii!

Regina Victoria Alexandrina a fost regina Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei din 1837 până în 1901. S-a născut pe 24 mai 1819 şi a decedat pe 22 ianuarie 1901

Domnia ei de 63 de ani şi şapte luni este cea mai lungă a unui monarh britanic. Dar nu ar fi fost atât de lungă dacă nu ar fi reuşit să scape din nu mai puţin de şapte atentate de asasinare!

1. Prima încercare de asasinare a reginei Victoria a venit în primul an de domnie. Un bărbat care pretindea a fi moştenitorul tronului britanic şi fiul lui George al IV-lea a încercat să intre în palatul din Kensington pentru a primi tronul. Cum nu a fost lăsat să intre a hotărât să încerce să o omoare în timp ce regina Victoria se afla în caleaşca ei. Atacul a eşuat, iar bărbatul a fost internat la un azil pentru oamenii cu boli psihice!

2. În 1840, un chelner care susţinea că Anglia nu trebuie să fie condusă de o femeie. A tras mai multe focuri de armă spre Prinţul Albert şi spre regină, însă tentativa sa de asasinare a eşuat. Chelnerul a ajuns tot într-un azil pentru oamenii cu boli psihice, iar în 1867 a fost eliberat cu condiţia să părăsească ţara. 

3. În 1842, regina a fost ţinta unui asasinat în timp ce se întorcea de la biserică. Cel care a tras a scăpat, dar a doua zi a încercat iar să o ucidă pe regina Victoria. Poliţia l-a ademenit pe asasin folosind-o pe regină drept momeală, la insistenţele ei. Când acesta a încercat din nou să o omoare, a fost prins şi condamnat la moarte. În cele din urmă, acesta a scăpat de pedeapsa capitală şi a fost deportat în Australia. 

4. Cinci săptămâni mai târziu, regina a fost atacată din nou în timp ce se afla în trăsura sa. Un pitic cocoşat era cel care îi dorea moartea. Cu un pistol prost încărcat a încercat să tragă în regina Victoria, dar a ratat ţinta. A reuşit să scape, dar a fost prins apoi de poliţie. A scăpat doar cu o pedeapsă cu închisoarea de 18 luni!

5. În 1850, Robert Pate, un fost soldat în armata britanică, a ajuns aproape de regină şi a lovit-o pe aceasta cu bastonul. Regina a fost mâhnită de faptul că un bărbat a găsit drept adecvat pentru acele vremuri să lovească o femeie. Regina s-a ales doar cu câteva vânătăi pe care nu s-a sfiit să le arate chiar în acea seară, când a ieşit la Operă.

6. Istoricii susţin că există numeroase rapoarte despre tentative de asasinat ale irlandezilor, întrucât aceştia se plângeau de rele tratamente din partea englezilor. Următoarea tentativă de asasinat a fost în 1872, când un irlandez, înarmat cu un pistol nefuncţional, a încercat să o oblige pe regina Victoria să semneze un document conform căruia Irlanda să nu mai fie subordonată Angliei! Şi acest bărbat a fost prins şi deportat în Australia! 

7. În 1882, a avut loc ultima tentativă de asasinat la adresa reginei Victoria. Un bărbat a tras mai multe focuri de armă spre caleaşca în care era regina. După această întâmplare, au fost modificate legile astfel încât o persoană cu probleme psihice să poată fi găsită vinovată pentru tentativele de omor şi pentru eventualele crime! 

Comiterea crimelor în acele vremuri nu era considerat un delict major, astfel că majoritatea criminalilor primeau o condamnare la închisoare pentru câţiva ani şi erau biciuiţi în public, informează knowledgenuts.com.

foto: qvj.chadwyck.com

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Povestea celor şapte tentative de asasinare dejucate de regina Marii Britanii!