Antena Meniu Search
x

Povestea emoționantă din spatele unei fotografii virale, realizată de un medic, în Amazon

O fotografie cu un tânăr indigen care-și poartă tatăl în spate pentru a se putea vaccina împotriva Covid-19, în Pădurea Amazoniană din Brazilia, a devenit virală, arătând cât de complicat este pentru anumite categorii de persoane să aibă acces la vaccinare într-una dintre cele mai îndepărtate zone ale lumii, potrivit BBC. 

de Redactia Observator

la 19.01.2022, 10:16

Povestea unei fotografii virale
Povestea unei fotografii virale - Erik Jennings Simões

Tânărul pe nume Tawy, în vârstă de 24 de ani, îl cară în spate pe tatăl său Wahu, în vârstă de 67 de ani, după ce ambilor li s-a administrat o doză de vaccin. Cei doi au fost nevoiți să meargă ore întregi prin pădure pentru a ajunge la locul de vaccinare, potrivit BBC.

Datele oficiale spun că 853 de indigeni au murit cu Covid-19 în țară. Dar grupurile pentru drepturile indigene spun că acest număr este mult mai mare. Un sondaj realizat de Apib, un ONG brazilian, a transmis că 1.000 de indigeni au murit doar între martie 2020 și martie 2021. Tawy și Wahu aparțin comunității indigene Zo'é, care are aproximativ 325 de membri.

Erik Jennings Simões, medicul care a făcut poza, a declarat că Wahu avea probleme de vedere și avea probleme locomotorii din cauza unei boli urinare cronice. El a estimat că Tawy și-a purtat tatăl în spate timp de aproximativ șase ore.

Poza a fost făcută în ianuarie 2021, la începutul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 în Brazilia, una dintre cele mai afectate țări din lume de pandemie. Dar Dr. Simões l-a distribuit pe Instagram abia la 1 ianuarie 2022, pentru a transmite un „mesaj pozitiv la începutul noului an”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Povestea emoționantă din spatele unei fotografii virale, realizată de un medic, în Amazon