Antena Meniu Search
x

Povestea inventată cu care un român de 24 de ani a păcălit un italian să-i dea 60.000 de euro

Un român de 24 de ani a fost arestat în Italia după ce a reușit să păcălească un bătrân de 78 de ani, din Luisago, provincia Como, să-i dea aproximativ 60.000 de euro cu o poveste inventată.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 04.12.2021, 18:05

Povestea inventată cu care un român a păcălit un italian să-i dea 60.000 de euro
Povestea inventată cu care un român a păcălit un italian să-i dea 60.000 de euro - imagine arhiva

Rudele bătrânului au cerut ajutorul polițiștilor spunând că de câteva luni de zile bătrânul de 78 de ani a început să se întâlnească cu un român, pe care l-a întâlnit în fața unei biserici, și care a reușit cu pricepere să-l facă să îi dea bani.

Românul de 24 de ani a inventat o poveste ca să-l impresioneze pe italian 

„Românul, după ce a stabilit o legătură puternică cu victima, făcându-l să creadă că îl consideră tatăl pe care nu l-a avut niciodată, și implicându-i și în dinamica infracțională inclusiv pe cei doi copii mici ai acestuia, care vorbind la telefon cu bătrânul îl numeau „bunicul”, a reușit să înșele victima și să o facă să doneze sume mari de bani”, a transmis poliția din Como, într-un comunicat, potrivit comozero.it.

Polițiștii notează că, deși bătrânul a încercat să iasă din cercul vicios și i-a spus în repetate rânduri românului că nu vrea să-i mai dea bani, acesta din urmă a continuat să-l caute și să îl sune, ”uneori chiar plângând la telefon” că nu are bani să-și întrețină familia.

Pe acelaşi subiect

Italianul i-a dat românului aproximativ 60.000 de euro

Românul se întâlnea cu bătrânul de 78 de ani în zona gărilor, unde românul venea cu trenul din Milano, sau în apropierea oficiilor poștale unde, în unele cazuri, tânărul îl însoțea pe italian ca să ridice banii. Polițiștii spun că e greu să estimeze la cât se ridică prejudiciul, însă potrivit declarațiilor victimei, suma ar putea ajunge la 60.000 de euro.

Românul de 24 de ani a fost arestat pe 1 decembrie, după un flagrant, iar polițiștii au motive să creadă că tânărul are mai multe victime. Românul a fost încarcerat la închisoarea din Bassone.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri externe » Povestea inventată cu care un român de 24 de ani a păcălit un italian să-i dea 60.000 de euro