Antena Meniu Search
x

Galerie foto Povestea pustnicului sârb care trăiește într-o peșteră de aproape 20 de ani și s-a vaccinat anti-Covid, după ce a aflat din întâmplare de pandemie

Un pustnic sârb, care locuiește într-o peșteră de aproape 20 de ani, s-a vaccinat anti-Covid după ce a aflat de pandemia care face ravagii peste tot în lume. Panta Petrovic, în vârstă de 70 de ani, a descoperit că există pandemie doar când s-a aventurat din mica sa peșteră de munte și a vizitat orașul Pirot, anul trecut.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 16.08.2021, 12:35

Chiar dacă distanțarea socială nu este o problemă pentru bărbatul de 70 de ani, având în vedere stilul lui de viață, Petrovic a ales să se vaccineze anti-Covid de îndată ce acest lucru a fost posibil.

”Virusul nu alege. Va veni și aici, în peștera mea”, a spus bărbatul de 70 de ani, în peștera sa de pe muntele împădurit Stara Planina, din sudul Serbiei.     

Petrovic a spus că „nu înțelege agitația” pe care o fac unii sceptici ai vaccinului și a subliniat importanța vaccinării pentru eradicarea bolilor. „Vreau să primesc toate cele trei doze, inclusiv pe cea suplimentară. Îi îndemn pe toți să se vaccineze, pe fiecare dintre ei”, a spus el, citat de Daily Mail.

O căsuță construită într-un copac a fost primul ”acasă” pentru Panta Petrovic, după ce a ales să devină pustnic

Până în anii 1990, Petrovic a lucrat în Franța ca tehnician pentru navele de marfă, dar a decis să se întoarcă acasă în Serbia, după 18 ani în străinătate. S-a recăsătorit de mai multe ori și spune despre viața de atunci că era ”agitată”.

Când a izbucnit războiul el a decis să-și părăsească casa din Pirot și să se mute în suburbii - dar în loc să locuiască într-o casă, a construit o casă în copac, la 26 de metri de sol. 

Bătrânul de 70 de ani a renunțat la cariera de inginer mecanic în urmă cu cincisprezece ani, în încercarea de a se distanța de mizeria vieții moderne, mutându-se inițial într-o casă în copac pe care a construit-o el însuși.  

Panta Petrovic s-a izolat de lume după o viață ”agitată”, spune el

Acum, peștera pe care Petrovic o cheamă acasă este accesibilă doar după ce urci o pantă abruptă și nu oricine poate face acest lucru. Mare iubitor de natură, a aflat treptat că izolarea de societate îi aduce libertatea pe care și-o dorea. 

”Nu eram liber în oraș. Întotdeauna există cineva în calea ta - fie te certi cu soția, vecinii sau cu poliția”, a spus Petrovic pentru AFP în timp ce-și pregătea prânzul. „Aici, nimeni nu mă deranjează”, a adăugat bărbatul zâmbind.

Petrovic se hrănește în cea mai mare parte cu ciuperci și pești din pârâul local, dar face și drumeții în oraș, în căutare de resturi de mâncare în coșurile de gunoi. Iar vizitele sale în oraș au devenit mai regulate în ultima perioadă.

Pustnicul trăiește din donațiile oamenilor și de pe urma animalelor pe care le crește

După ce lupii i-au atacat animalele pe care le creștea pe lângă peșteră, Petrovic a decis să le mute într-o baracă de la periferia orașului, unde a crezut că vor fi în siguranță. Acum are câteva capre, mai multe găini, câini, pisici și un porc mistreț pe care l-a numit Mara.

Petrovic a găsit-o pe Mara acum opt ani, încâlcită în tufișuri, și a hrănit-o cu biberonul până când a crescut suficient de puternică. Acum, animalul de 200 de kilograme se rostogolește jucăuș în pârâu și mănâncă mere din mâna lui Petrovic.

Povestea pustnicului sârb care trăiește într-o peșteră de 20 de ani și s-a vaccinat anti-Covid

Profimedia Images

„Ea înseamnă totul pentru mine, eu o iubesc și ea mă ascultă. Nu există bani care să poată cumpăra așa ceva. Un adevărat animal de companie”, a spus Petrovic.

Înainte de a se izola de lume, Petrovic și-a donat toți banii câștigați în străinătate pentru a finanța construcția a trei poduri mici în oraș.

„Banii sunt blestemați, îi strică pe oameni. Cred că nimic nu poate corupe un om ca banii”, a declarat Petrovic pentru AFP.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Povestea pustnicului sârb care trăiește într-o peșteră de aproape 20 de ani și s-a vaccinat anti-Covid, după ce a aflat din întâmplare de pandemie