Povestea renumitului mafiot italian dat de gol de tatuajele expuse în timpul unui cooking show de pe internet şi extrădat din Republica Dominicană

De Redactia Observator.
Publicat: 30.03.2021, 14:05.
Actualizat: 30.03.2021, 14:11

Marc Feren Claude Biart, de 53 de ani, este un renumit mafiot italian, lider al clanului Cacciola, clan afiliat celor de la Ndrangheta, iar autorităţile italiene au obţinut extrădarea lui din Republica Dominicană.

Mafiotul italian este afiliat celebrului clan Ndrangheta

Mafiotul italian era căutat încă din 2014 de autorităţile din ţara natală

Interpol via Daily Star

Biart era dat în urmărire internaţională încă din 2014, din cauza implicării sale în traficul cu droguri, afacerile sale desfăşurându-se în special pe traseul Olanda - Italia.

Conform Daily Star, Biart a reuşit să se refugieze, alături de soţia sa, în Republica Dominicană, de unde cei doi au reuşit să dezvolte un cooking show pe internet. Biart şi soţia lui profitau de ocazie pentru a-şi prezenta talentele culinare, dar şi pentru a promova bucătăria italiană.

Citește și:

Biart avea grijă ca să nu fie filmate nici faţa lui şi nici faţa soţiei sale. Totuşi, chiar şi aşa, anchetatorii italieni au reuşit să-l identifice în baza tatuajelor expuse. Şi, în cele din urmă, autorităţile italiene au obţinut extrădarea acestuia din Republica Dominicană.

Renumitul mafiot italian riscă ani grei de închisoare

Biart a fost preluat de mai mulţi poliţişti italieni din Republica Dominicană şi a ajuns la Milano, de unde a fost condus direct în arest, el riscând ani grei de închisoare.

Biart este afiliat, prin clanul Cacciola, celebrului clan mafiot Ndrangheta, despre care se spune că a depăşit Cosa Nostra la nivel de bani rulaţi şi număr de infracţiuni comise. Despre mafioţii afiliaţi Ndrangheta se presupune că au sub control aproape întreaga cantitate de cocaină care ajunge în Europa de pe alte continente.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.