Antena Meniu Search
x

Video Povestea româncei care ar putea deveni una dintre cele mai bogate femei din lume. Ce avere uriaşă împart Jenny şi John Paulson în urma divorţului

O româncă este pe cale de a deveni una dintre cele mai bogate femei din lume, în urma divorţului. Jenny Paulson, născută în Galaţi, şi soţul ei, miliardarul american, John Paulson se despart după 21 de ani de căsătorie. Cuplul nu avea contract prenupţial ceea ce îi poate da dreptul lui Jenny, în vârstă acum de 50 de ani, să ceară jumătate din avuţia estimată acum la 4,8 miliarde de dolari.

de Redactia Observator

la 23.09.2021, 21:28

Vezi și

Cel care a intentat divorţul este miliardarul care invocă "diferenţe ireconcibiabile". Jenny şi John sunt căsătoriţi de 21 de ani şi potrivit apropiaţilor aveau vieţi separate de aproape 15 ani. Presa americană numeşte divorţul, ciocnirea titanilor, graţie avuţiei pe care cei doi o au de împărţit. Pe lângă bani,  au două propietăţi de câteva milioane de dolari în Mannhattan, o prorietate în Southhampton, estimată la 41 de milioane de dolari, o casă în celebra staţiune Aspen, de 25 de milioane de doalri şi mai multe proprietăţi în Puerto Rico, inclusiv hotelul Condado Vanderbilt și St. Regis Bahia Beach Resort.

Pentru a împărţi toată această avere, Jenny şi John Paulson şi-au angajat deja doi dintre cei mai celebri avocaţi pentru divorţuri din New York.  "John are un respect deosebit pentru Jenny şi va continua să se preocupe de sănătatea şi fericirea familiei", a dat asigurări avocatul miliardarului în acţiunea de divorţ.  

Este finalul unei căsnicii, care a început ca-n celebrele filme de dragoste de la Hollywood. John şi Jenny s-au cunoscut în 1995, când românca a fost angajată de viitorul miliardar ca secretară. 

John a invitat-o în oraş timp de un an, dar Jenny l-a refuzat şi i-a cerut ca mai întâi să o concedieze şi să îi găsească altă slujbă. A acceptat în cele din urmă şi după ce a scos-o la masă de 200 de ori, a cerut-o în căsătorie. 

Pe acelaşi subiect

Cei doi au împreună două fete, adolescente, Giselle şi Danielle

Jenny nu bea, nu fuma şi nu pierdea nopţile; pentru mine a fost ca o gură de aer proaspăt... spunea miliardarul în cartea "The Greatest Trade Ever", în care este prezentat modul în care şi-a creat imperiul financiar. Jenny Paulson, pe numele românesc Eugenia Zaharia, este din Galaţi. Era studentă, când a emigrat în Statele Unite, în anii 90. Acolo era şi fratele ei. Sportiv de performanţă, îniante de Revoluţie, acesta a profitat că a mers la o compeţiţie şi a rămas peste Ocean. Şi miliardarul american are orgini româneşti. Bunicii materni ai lui John Paulson au fost evrei emigranţi din România şi Lituania. 

John Paulson a cunoscut succesul în timpul crizei financiare din 2008, când a pariat împotriva pieţei de credite ipotecare şi a câştigat 20 de miliarde de dolari pentru el şi investitorii săi. Paulson este şi unul dintre investitorii companiei canadiene Gabriel Resources, cunoscută la noi pentru scnadalul Roşia Montana. Banii şi notorietatea l-au propulsat în cele mai selecte cluburi ale miliardarilor americii. Aşa l-a cunoscut pe Donald Trump, viitorul preşedinte al Statelor Unite.

Jenny şi John Paulson au fost printre cei care l-au sfătuit să candideze pentru Casa Albă şi chiar l-au susţinut financiar în timpul campaniei electorale. Astfel, pe durata administraţiei Trump, românca şi miliardarul american au devenit unul dintre cele mai influente cupluri din Statele Unite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Povestea româncei care ar putea deveni una dintre cele mai bogate femei din lume. Ce avere uriaşă împart Jenny şi John Paulson în urma divorţului