Antena Meniu Search
x

Povestea şocantă a unei mirese jihadiste: Decizia luată de "Doamna TEROARE", unul dintre cei mai vânaţi jihadişti din lume, după ce soţul ei a fost ucis (FOTO)

O femeie din Marea Britanie, cunoscută sub numele de “Doamna Teroare” după ce a devenit o susţinătoare fanatică a grupării jihadiste Stat Islamic, şi-ar dori să se întoarcă în ţara sa, deşi numele ei se regăseşte pe o listă a Pentagonului cu cei mai căutaţi terorişti din lume, scrie Daily Mail.

O femeie din Marea Britanie, cunoscută sub numele de “Doamna Teroare” după ce a devenit o susţinătoare fanatică a grupării jihadiste Stat Islamic, şi-ar dori să se întoarcă în ţara sa, deşi numele ei se regăseşte pe o listă a Pentagonului cu cei mai căutaţi terorişti din lume, scrie Daily Mail.

“M-a sunat şi plângea şi îmi spunea că vrea să se întoarcă în Marea Britanie, dar că ISIS o împiedică, deoarece ea este o mireasă jihadistă. Mi-a spus că vrea să revină în ţară”, a declarat o prietenă, Aisha, pentru Sky News.

Sally-Anne Jones, fostă membră a unei trupe rock, a devenit “mireasă jihadistă” în 2013, după ce a fugit în Siria pentru a se căsători cu un membru al ISIS, Junaid Hussain, care era specialist în computere şi care a fugise, la rândul lui, din Birmingham.

Pe acelaşi subiect

Mamă a doi copii, ea a fugit în Siria cu unul dintre aceştia, Jojo, de 11 ani, în timp ce al doilea copil, de 18 ani, a rămas în Marea Britanie. Potrivit sursei citate, femeia şi-ar fi folosit copilul drept scut uman.

Jones ar fi participat la planificarea mai multor atentate şi a devenit în timp un recrutor important pentru ISIS, prin intermediul social-media, unde era cunoscută sub numele Umm Hussain Britaniya.

Ea a fost inclusă pe lista ONU a celor mai căutate persoane care au recrutat militanţi sau au luptat pentru Statul Islamic în Siria, fiindu-i blocate conturile şi având interdicţie de a mai călători.

Soţul ei, Junaid Hussain, a fost ucis de o dronă americană, în Raqqa, în august 2015.

În dosarele înaintate ONU de autorităţile britanice au fost prezentate dovezi, conform cărora ea şi alte trei persoane din Marea Britanie "au participat la finanţarea, planificarea, pregătirea sau comiterea de acţiuni" legate de Statul Islamic.

În 2016, Pentagonul a pus o răscumpărare pe capul acesteia, după ce "Doamna Teroare" ar fi divulgat, pe Twitter, adresa de domiciliu şi fotografii de familie cu unul dintre cei mai decoraţi soldaţi ai Americii, sergentul Dillard Johnson. Ea a subliniat că vrea să facă din el o ţintă.

"Ar trebui să fie mort, este soldatul american cu cel mai mare număr de combatanţi ucişi în Irak", a scris Sally-Anne Jones, pe Twitter.

"Doamna Teroare" a atras atenţia că Dillard Johnson ar fi omorât 2.746 de persoane în timpul operaţiunii Freedom: "A efectuat două stagii complete în Irak şi a fost decorat cu Silver Star, Bronze Star şi patru Purple Hearts".

Citeşte pe Observator.tv:

REZULTATE BACALAUREAT 2017 edu.ro. Află AICI notele afișate din toate județele

REZULTATE BACALAUREAT 2017 edu.ro. NOTELE pe județe la BAC 2017

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Povestea şocantă a unei mirese jihadiste: Decizia luată de "Doamna TEROARE", unul dintre cei mai vânaţi jihadişti din lume, după ce soţul ei a fost ucis (FOTO)