Antena Meniu Search
x

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, anunță că nu va demisiona: Am decis să continui

Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a anunţat luni într-o intervenţie televizată că rămâne în funcție în urma dosarului de corupție deschis pe numele soției sale. El a denunțat o campanie de hărțuire a opoziției de dreapta.

de Redactia Observator

la 29.04.2024, 12:46

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, anunță că nu va demisiona: Am decis să continui
Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, anunță că nu va demisiona: Am decis să continui - Profimedia

Sanchez a precizat că l-a anunţat pe regele Felipe al VI-lea despre decizia sa. Aceasta încheie o săptămână în care scena politică spaniolă a devenit şi mai frământată de perspectiva unui nou vot în parlamentul fragmentat pentru desemnarea unui prim-ministru sau chiar de aceea a unui al patrulea scrutin parlamentar în cinci ani.

 Pedro Sanchez anunţă că a decis să continue în fruntea guvernului

Sanchez şi-a luat prin surprindere miercuri atât aliaţii, cât şi inamicii, anunţând că îşi suspendă timp de câteva zile îndatoririle publice pentru a decide dacă va mai rămâne sau nu în fruntea guvernului. În weekend au avut loc mari demonstraţii ale susţinătorilor premierului.

Acesta a insistat că soţia sa este nevinovată, şi i-a acuzat pe liderii opoziţiei, Alberto Nunez Feijoo de la Partidul Popular (PP) şi Santiago Abascal de la Vox, de colaborare cu cei care au pus în circulaţie acuzaţiile împotriva soţiei sale. Între timp, un tribunal distinct urmează să ia o decizie după ce parchetul din Madrid a cerut clasarea anchetei preliminare din lipsă de dovezi. 

Pe acelaşi subiect

 Pedro Sanchez, presiuni de a demisiona după ancheta de corupţie a soţiei 

Pedro Sanchez, aflat la putere din 2018, este supus unor presiuni de a demisiona după o anchetă judiciară care o vizează pe soţia sa, Begona Gomez- El a decis miercurea trecută să îşi suspende toate activităţile publice după ce un tribunal din Madrid a anunţat o anchetă preliminară pentru corupţie şi trafic de influenţ  asupra afacerilor private ale soţiei sale.

Pedro Sanchez a anunţat în aceeaşi zi că îşi suspendă îndatoririle publice timp de câteva zile pentru a decide dacă mai vrea să rămână în fruntea guvernului. El a acuzat o campanie de destabilizare orchestrată de opoziţia de dreapta. Pedro Sanchez, care anul trecut a obţinut un nou mandat de premier în fruntea unui guvern de coaliţie minoritar, a precizat că îşi va anunţa decizia luni, 29 aprilie

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi interesat recent de modalităţi de refinanţare a creditului?

Observator » Stiri externe » Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, anunță că nu va demisiona: Am decis să continui