Antena Meniu Search
x

Turcia: Premierul, atacat după ce a vizitat mina unde au murit aproape 300 de oameni

La 24 de ore după expozia care a îngropat de vii 800 de oameni în Turcia, salvatorii încă scot supravieţuitori din subteran

Vezi și

 La 24 de ore după expozia care a îngropat de vii 800 de oameni în Turcia, salvatorii încă scot supravieţuitori din subteran

Premierul Turciei înconjurat de gărzile de corp fuge către un supermarket. În urma lui, un tânăr e pus la pământ de forţele de ordine. În faţa oamenilor răvăşiţi de durere, nici măcar cel mai puternic politician din Turcia nu e în siguranţă.

Tayyip Erdogan a mers în vizită la locul tragediei să stea de vorbă cu familiile care încă aşteaptă să fie aduşi la suprafaţă cei dragi. "Astfel de accidente miniere nu au loc doar în Turcia. Au loc în multe ţări precum SUA, China, Franţa, India şi Belgia", a declarat acesta. Discursul său i-a înfuriat pe câţiva tineri care s-au năpustit asupra sa. Premierul a fost nevoit să se adăpostească într-un magazin să scape de furia lor.

Indiferenţa autorităţilor i-a scos în stradă pe mii de oameni, în marile oraşe din ţară. Îmbrăcaţi în haine de doliu, manifestanţii au mărşăluit cu poze ale victimelor acoperite de funingine, dar şi cu sicrie improvizate, denunţând faptul că propria ţară îi îngroapă de vii pe mineri. Protestele au devenit, în scurt timp, violente.

Între timp, salvatorii continuă să caute supravieţuitori în galeriile prăbuşite. La mai bine de 24 de ore de la dezastru, peste 100 de mineri încă sunt blocaţi în subteran.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Turcia: Premierul, atacat după ce a vizitat mina unde au murit aproape 300 de oameni