Antena Meniu Search
x

Video Preşedinte Consiliul Europei, Charles Michel: "Nu recunoaştem şi nu vom recunoaşte anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia"

Uniunea Europeană nu va recunoaşte niciodată anexarea Crimeei de către Rusia. Este declaraţia de susţinere a Ucrainei, pe care preşedintele Consiliului European a făcut-o în deschiderea summitului de la Kiev pe tema conflictului din peninsulă.

de Redactia Observator

la 24.08.2021, 10:32

Vezi și

La summit au fost prezenţi delegaţi din 46 de state, inclusiv cele 30 de state membre NATO, care au criticat anexarea ilegală din 2014 şi au discutat posibilitatea revenirii provinciei sub controlul guvernului ucrainean. Kremlinul a catalogat summitul drept un eveniment anti-rusesc. Summitul are loc în ajunul aniversării a 30 de ani de independenţă de către Ucraina. 

Charles Michel, preşedinte Consiliul Europei: Independenţa înseamnă suveranitate. Înseamnă integritate teritorială în interiorul unor graniţe recunoscute internaţional. Nu recunoaştem şi nu vom recunoaşte anexarea ilegală a Crimeei şi a Sevastopolului de către Rusia. Asemenea acţiuni ilegale aduc şi vor aduce repercusiuni grave. Vrem să reiterăm că Ucraina nu va fi niciodată singură şi că Peninsula Crimeea este parte a Ucrainei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Preşedinte Consiliul Europei, Charles Michel: "Nu recunoaştem şi nu vom recunoaşte anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia"