Antena Meniu Search
x

Video Preşedintele Braziliei, schimbare de discurs. Considerat aliat al Kremlinului, acum condamnă invazia Rusiei în Ucraina

Uniunea Europeană spune că Vladimir Putin trebuie arestat, dacă va merge în ţările membre sau în cele care recunosc Curtea Penală de la Haga. Iar el continuă să îşi piardă susţinerea pe plan internţional. După o discuţie faţă în faţă cu Klaus Iohannis, preşedintele Braziliei, considerat aliat al Kremlinului, a condamnat invazia Rusiei în Ucraina.

de Redactia Observator

la 19.04.2023, 21:49

Vezi și

De la începutul invaziei, 16.000 de copii ucraineni au fost deportaţi şi transferaţi în Rusia. Doar 361 dintre ei au revenit în ţară, motiv pentru care Vladimir Putin şi comisarul rus pentru drepturile copiilor au fost acuzaţi de crime de război. Vicepreşedinta Comisiei Europene crede că există o singură cale de urmat. 

Vera Jourova, vicepreşedinte Comisia Europeană: Ţările care recunosc competenţa Curţii (Penale Internaţionale - n.red.), inclusiv toate statele membre ale UE, sunt obligate să respecte mandatul de arestare și predare.

O altă lovitură pentru preşedintele Rusiei a venit din Brazilia. Preşedintele Lula da Silva şi-a schimbat poziţia. A criticat Rusia pentru invazie, la o conferinţă comună cu Klaus Iohannis, aflat în vizită oficială în Brazilia. Anterior, spunea că vina este împărţită între Moscova şi Kiev. 

Lula da Silva, preşedintele Braziliei: În timp ce guvernul meu condamnă încălcarea integrității teritoriale a Ucrainei, noi susținem o soluție politică negociată a conflictului. 

Pe acelaşi subiect

Iohannis: Nu există justificare pentru acţiunile Rusiei

Klaus Iohannis a fost şi mai dur. Nu există justificare pentru acţiunile Rusiei, spune preşedintele României. 

Klaus Iohannis, preşedintele României: Rusia este un stat agresor, care a încălcat prin forță suveranitatea teritorială a Ucrainei. Toate efectele negative ale acestei agresiuni la nivel global sunt consecința directă a acțiunii sale. Comunitatea internațională are datoria să sprijine Ucraina. 

Ajutoarele continuă să ajungă la Kiev. Ucraina a primit din Germania un sistem de rachete Patriot. "De azi, frumosul cer ucrainean devine mai sigur", a scris pe Twitter ministrul Apărării de la Kiev. Noul sprijin militar vine în condiţiile în care armata lui Zelenski era pe cale să rămână fără muniţie antiaeriană. Acesta este principalul subiect pe care aliaţii Ucrainei îl vor discuta vineri, când se întâlnesc în Germania.

Problema a fost evidentă noaptea trecută, când Rusia a atacat Odessa cu dronele. Planul lui Putin nu se opreşte însă la Ucraina. Jurnaliştii din ţările nordice scriu că Moscova vrea să saboteze fermele eoliene şi cablurile de comunicare din Marea Nordului. Totul se bazează pe informaţia că vasele de pescuit ale Rusiei caută de fapt puncte care pot fi atacate şi au fost văzute la locul exploziei conductei Nord Stream. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Preşedintele Braziliei, schimbare de discurs. Considerat aliat al Kremlinului, acum condamnă invazia Rusiei în Ucraina