Antena Meniu Search
x

Preşedintele Dumei de Stat acuză SUA că "au coordonat" operaţiunile militare din Ucraina împotriva Rusiei

Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, a acuzat, sâmbătă, Washingtonul de ”coordonarea operaţiunilor militare din Ucraina”, despre care a spus că echivalează cu ”o implicare directă a Statelor Unite în acţiunile militare împotriva Rusiei”, relatează Reuters. Război Rusia - Ucraina, ziua 73 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 07.05.2022, 18:25

Preşedintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin şi Vladimir Putin
Preşedintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin şi Vladimir Putin - Profimedia

”Washington-ul coordonează şi dezvoltă, în esenţă, operaţiuni militare, participând astfel direct la acţiunile militare împotriva ţării noastre”, a scris Viaceslav Volodin pe canalul său de Telegram. Washingtonul şi statele europene membre NATO au furnizat Kievului arme grele pentru a-l ajuta să reziste ofensivei ruse care a dus la ocuparea unor părţi din estul şi sudul Ucrainei. Cu toate acestea, trupele ruse nu au reuşit să cucerească Kievul. În schimb, Statele Unite şi aliaţii NATO au menţionat în repetate rânduri că nu vor lua parte la luptă, pentru a evita să devină părţi beligerante.

SUA, acuzate de ruşi de implicare în acţiunile militare din Ucraina

Oficialii americani au declarat că Statele Unite au furnizat informaţii Ucrainei cu scopul de a contracara asaltului Rusei, dar au negat că aceste informaţii includ date precise cu privire la locaţia ţintelor, relatează news.ro.

Volodin este un susţinător proeminent a aşa-numitei ”operaţiuni militare speciale” a Rusiei în Ucraina, care are obiectivul de a degrada capacităţile militare ale Kievului şi de a elimina presupuşii ”nazisţii” din cadrul Guvernului şi armatei.

Ucraina şi Occidentul susţin că acuzaţia referitoare la ”nazişti” este nefondată, iar Rusia a comis un act de agresiune neprovocat. Mii de oameni şi-au pierdut viaţa în războiul din Ucraina, iar peste cinci milioane de persoane au fugit din ţară.

Volodin a mai spus că anumiţi consilieri străini au acţionat în Ucraina în cadrul ”loviturii de stat” din 2019, făcând referire la alegerile democratice în urma cărora Volodimir Zelenski a fost ales preşedinte al ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Preşedintele Dumei de Stat acuză SUA că "au coordonat" operaţiunile militare din Ucraina împotriva Rusiei