Antena Meniu Search
x

Preşedintele Franţei acuză ţările anglo-saxone că "blochează exporturile de vaccinuri"

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, acuză ţările de sorginte anglo-saxonă că blochează exporturile de vaccinuri anti-Covid-19.

de Redactia Observator

la 07.05.2021, 22:29

Preşedintele Franţei anunţă că Uniunea Europeană a exportat 45 de milioane dintre cele 110 milioane de doze de vaccin anticoronavirus produse
Preşedintele Franţei vrea să existe mai multă solidaritate în ceea ce priveşte distribuirea de doze de vaccin anticoronavirus - Hepta
  • Preşedintele Franţei anunţă că Uniunea Europeană a exportat 45 de milioane dintre cele 110 milioane de doze de vaccin produse pe teritoriul UE.

Macron a dat ca exemplu, în primul rând, Statele Unite ale Americii, precizând că autorităţile din această ţară "au făcut în aşa fel încât producţia de vaccinuri să fie 100% pentru piaţa americană".

Conform Mediafax, intervenţia lui Macron a avut loc la Summitul social organizat de reprezentanţii Uniunii Europene, iar preşedintele Franţei a solicitat mai multă solidaritate în ceea ce priveşte distribuirea vaccinurilor anticoronavirus.

"Pentru ca vaccinurile să circule, nu trebuie blocate ingredientele vaccinurilor. Însă, în momentul de faţă, anglo-saxonii blochează multe dintre aceste ingrediente şi vaccinurile. În momentul de faţă, 100% dintre vaccinurile produse în Statele Unite ale Americii sunt destinate pieţii americane", a fost mesajul transmis de preşedintele Franţei.

Uniunea Europeană a exportat 45 de milioane din cele 110 milioane de doze de vaccin produse

Preşedintele Franţei a mai precizat că Uniunea Europeană a dat dovadă de cea mai mare solidaritate, în condiţiile în care 45 de milioane dintre cele 110 milioane de doze de vaccin produse în Uniunea Europeană au fost exportate în ţări din afara UE.

Există informaţii conform cărora ar urma să fie încheiat un acord care să faciliteze producţia de vaccinuri la nivel global, chiar dacă Germania s-a opus solicitării lui Joe Biden, preşedintele Statele Unite ale Americii, de a se exporta licenţele de producţie pentru vaccinurile anticoronavirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Preşedintele Franţei acuză ţările anglo-saxone că "blochează exporturile de vaccinuri"