Antena Meniu Search
x

Preşedintele Franţei, criticat dur de una dintre cele mai importante publicaţii din Germania: "Pentru Macron, oponenţii vaccinării nu mai sunt cetăţeni"

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi-a atras critici dure din partea adversarilor politici după afirmaţiile despre persoanele nevaccinate, iar publicaţia germană Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) notează că, în opinia liderului de la Paris, oponenţii vaccinării "nu mai sunt cetăţeni", notează Mediafax.

de Redactia Observator

la 05.01.2022, 17:26

Preşedintele Franţei, criticat dur de una dintre cele mai importante publicaţii din Germania: "Pentru Macron, oponenţii vaccinării nu mai sunt cetăţeni"
- Profimedia

Într-o conversaţie cu cititorii cotidianului Le Parisien, Emmanuel Macron a afirmat: "Eu nu sunt favorabil să îi împovărăm pe francezi cu mizerii. Critic permanent administraţia atunci când îi blochează. Dar, la fel de bine, pentru cei nevaccinaţi, abia aştept să îi împovărez cu mizerii. Şi voi continua să fac acest lucru, până la capăt. Aceasta este strategia. Nu îi voi băga la închisoare, nu îi voi vaccina cu forţa".

Întrebat despre aplicarea viitorului permis de vaccinare, Macron a răspuns: "În democraţie, cel mai mare duşman sunt minciunile şi prostia. Punem presiune pe nevaccinaţi pentru a le limita, cât de mult posibil, accesul la activităţi ale vieţii sociale. De altfel, aproape toată lumea, peste 90%, s-a conformat. Doar o minoritate restrânsă este refractară".

Preşedintele Franţei a subliniat totuşi că nu ar fi de acord cu obligativitatea vaccinării

Preşedintele Franţei a subliniat totuşi că nu ar fi de acord cu obligativitatea vaccinării, subliniind că, începând din 15 ianuarie, intenţionează să blocheze accesul persoanelor nevaccinate în restaurante, cafenele, teatre şi cinematografe. Proiectul legislativ care prevede interdicţiile încă este blocat în Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului.

Pe acelaşi subiect

Emmanuel Macron i-a criticat dur pe activiştii antivaccinare, denunţând "un comportament iresponsabil". "Subminează bazele unei naţiuni. Atunci când libertatea mea îi ameninţă pe alţii, devin iresponsabil. O persoană iresponsabilă nu mai este cetăţean", a insistat Emmanuel Macron.

Pe fondul criticilor faţă de utilizarea unei expresii vulgare, Palatul Élysée a clarificat miercuri că Emmanuel Macron a citat o declaraţie din 1966 a fostului premier şi preşedinte Georges Pompidou, care se refrea la proiecte legislative controversate impuse cetăţenilor.

"Un preşedinte nu ar trebui să spună astfel de lucruri. Garantul unităţii naţiunii se încăpăţânează să genereze diviziuni şi asumă intenţia de a-i face pe nevaccinaţi cetăţeni de categoria a doua. Emmanuel Macron nu este demn de funcţia pe care o ocupă. În aprilie, voi fi eu preşedinta tuturor francezilor", a reacţionat politicianul de extremă-dreapta Marine Le Pen.

Un alt candidat la funcţia de preşedinte, Jean-Luc Mélenchon, membru al formaţiunii Franţa Nesupusă (stânga), a denunţat "o formă de sancţionare colectivă a libertăţii individuale". "Preşedintele Emmanuel Macron a reaprins dezbaterea referitoare la atitudinea faţă de persoanele nevaccinate, în condiţiile în care, în pofida ratei ridicate de vaccinare, valul tulpinii Omicron afectează grav Franţa, fiind raportate aproape 300.000 de cazuri noi de infectare", comentează publicaţia germană Frankfurter Allgemeine Zeitung, într-un editorial cu titlul "Pentru Macron, oponenţii vaccinării nu mai sunt cetăţeni".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Preşedintele Franţei, criticat dur de una dintre cele mai importante publicaţii din Germania: "Pentru Macron, oponenţii vaccinării nu mai sunt cetăţeni"