Antena Meniu Search
x

Preşedintele Joe Biden vrea demisia lui Andrew Cuomo, guvernatorul din New York, după acuzațiile de hărțuire sexuală

Preşedintele Joe Biden i-a solicitat public guvernatorului statului New York demisia. Andrew Cuomo este acuzat într-un dosar de hărţuire sexuală.

de Redactia Observator

la 04.08.2021, 07:57

Andrew Cuomo, guvernatorul New York-ului
Andrew Cuomo, guvernatorul New York-ului - Zuma Press / Lev Radin via HEPTA

Preşedintele Joe Biden doreşte demisia guvernatorului statului New York, după ce un raport al procuraturii a detaliat modul în care acesta hărţuia sexual angajatele la locul de muncă. Andrew Cuomo le-ar fi agresat pe femei în mod repetat, pe parcursul mai multor luni. "Cred că ar trebui să demisioneze. Înţeleg că procurorul are suficiente dovezi să-l acuze", a declarat Biden.

După ce în timpul campaniei electorale Cuomo a fost un aliat strategic important pentru Biden, preşedintele american alege să se distanţeze de acţiunile acestuia. Ancheta procurorului general din New York a relevat faptul că hărţuirea continua şi după terminarea programului. Chiar şi foştii angajaţi s-au plâns că au devenit ţinta lui Cuomo după ce au părăsit postul instituţiei conduse de acesta. Deşi comportamentul guvernatorului a creat un mediu de lucru ostil pentru femei, acesta neagă acuzaţiile.

Guvernatorul New York-ului Andrew Cuomo ''a hărțuit sexual mai multe femei'' și a creat ''un mediu de lucru toxic'', arată o anchetă

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a fost acuzat că a hărțuit sexual mai multe femei, supunându-le unor atingeri şi săruturi nedorite, arată datele unei anchete independente. Procurorul general al statului, Letitia James, a declarat că acesta a încălcat legile statale și federale.

Pe acelaşi subiect

Ca răspuns, Andrew Cuomo a negat că ar fi atins în mod necorespunzător pe cineva și a promis că va continua să fie guvernator. Mai mulți parlamentari de stat, inclusiv colegi democrați, spun însă că ar trebui să demisioneze.

Ancheta a fost începută anul trecut, după ce mai multe femei au prezentat acuzații de conduită sexuală nepotrivită împotriva guvernatorului. Anchetatorii au stat timp de cinci luni de vorbă cu aproape 200 de persoane, inclusiv cu membri ai personalului. Zeci de mii de documente, texte și imagini au fost revizuite ca parte a anchetei.

"Ancheta independentă a concluzionat că guvernatorul Andrew Cuomo a hărțuit sexual mai multe femei și, prin acest lucru, a încălcat legea federală și cea de stat", a spus doamna James. Acesta, a spus ea, a iniţiat ''atingeri nedorite și non-consensuale și a făcut numeroase comentarii jignitoare''.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Preşedintele Joe Biden vrea demisia lui Andrew Cuomo, guvernatorul din New York, după acuzațiile de hărțuire sexuală