Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Previziuni sumbre ale OMS, după cutremurele din Turcia și Siria: Numărul morților "ar putea depăși 20.000"

Amploarea pierderilor provocate de cutremurele care au lovit Turcia și Siria nu va fi cunoscută decât peste o perioadă lungă de timp, susține reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății. Bilanțul victimelor, încă provizoriu, a depăşit 9.500 de morţi și 40.000 de răniți, în ambele țări. Potrivit unui oficial al OMS, citat de The Guardian, numărul deceselor "ar putea depăși 20.000".    

de Redactia Observator

la 08.02.2023 , 12:54

Amploarea pierderilor din Turcia și Siria nu va fi cunoscută pentru „o perioadă destul de lungă de timp", a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Margaret Harris. 

„Fiecare dezastru este diferit (...) Nu vom ști cu adevărat amploarea acestor pierderi pentru o perioadă de timp. Iar lucrul important este să prevenim ca oamenii care au fost răniți sau afectați de acest lucru să nu moară și ei", a declarat Margaret Harris pentru Sky News. Harris a povestit că echipa sa a văzut un copil care s-a născut sub dărâmături.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Articolul continuă după reclamă

„În următoarele zile se vor naște bebeluși la oameni care se adăpostesc în mașini, care se aflau în situații disperate (...) Sunt oameni care au boli cronice.

Pe acelaşi subiect

Oameni care sunt diabetici și trebuie să își ia tratamentul sau oameni care au hipertensiune și stresul poate duce la un atac de cord. Așadar, toate aceste servicii de sănătate trebuie să fie furnizate cât mai repede”, a adăugat purtătorul de cuvânt al OMS.

În Turcia intervin zeci de echipe străine din numeroase țări, inclusiv din România. Este vorba despre echipe medicale și de căutare.

ONU încearcă să trimită ajutor în Siria

În Siria, acordarea de ajutoare este afectată de război şi de izolarea regiunii aflate sub controlul rebelilor, la frontieră, înconjurată de forţe guvernamentale siriene susţinute de Rusia. Siria este considerată o ţară paria şi este vizată de sancţiuni impuse de Occident din cauza războiului civil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Previziuni sumbre ale OMS, după cutremurele din Turcia și Siria: Numărul morților "ar putea depăși 20.000"