Antena Meniu Search
x

Prigojin oprește marșul spre Moscova: "Plecăm în direcția opusă". Lukașenko l-ar fi convins să-și întoarcă soldații din drum, potrivit Guvernului de la Minsk

Şeful Wagner, Evgheni Prigojin, a publicat o nouă înregistrare audio, sâmbătă, susţinând că forţele sale se întorc din marşul spre Moscova, potrivit CNN. ”Realizând toată responsabilitatea pentru faptul că se va vărsa sânge rusesc, întoarcem coloanele noastre şi plecăm în direcţia opusă”, a afirmat el.

de Redactia Observator

la 24.06.2023, 21:22

Prigojin își întoarce soldații din drum și oprește marșul spre Moscova: "Plecăm în direcția opusă, spre taberele noastre"
Prigojin își întoarce soldații din drum și oprește marșul spre Moscova: "Plecăm în direcția opusă, spre taberele noastre" - Profimedia Images

"Au vrut să desfiinţeze Wagner. Noi am pornit pe 23 iunie la «Marşul Justiţiei». Într-o zi am mărşăluit puţin câte puţin până la 200 km de Moscova. În tot acest timp, nu am vărsat nici măcar o picătură din sângele luptătorilor noştri. Acum este momentul în care sângele poate fi vărsat. Realizând toată responsabilitatea pentru faptul că se va vărsa sânge rusesc, întoarcem coloanele noastre şi plecăm în direcţia opusă, spre taberele noastre de campanie, conform planului”, a afirmat Prigojin, potrivit The Guardian.

”Ne întoarcem rândurile şi ne îndreptăm înapoi, în direcţie opusă, spre taberele noastre din teren, în conformitate cu planul”, a spus el într-un mesaj pe Telegram.

Prigojin, convins de Lukaşenko să renunțe la marș

Anunţul vine după ce Guvernul din Belarus a susţinut că preşedintele Alexander Lukaşenko a ajuns la o înţelegere cu şeful Wagner pentru a opri marşul forţelor sale spre Moscova.

Pe acelaşi subiect

”În această dimineaţă, preşedintele rus Vladimir Putin şi-a informat omologul belarus privind situaţia din sudul Rusiei cu gruparea militară privată Wagner”, se arată în declaraţie. ”Şefii de stat au căzut de acord asupra unor acţiuni comune”, menţionează sursa citată.

”Ca urmare a înţelegerii, preşedintele Belarusului, informat suplimentar despre situaţie prin propriile canale, şi în acord cu preşedintele Rusiei, a discutat cu şeful Wagner Evgheni Prigojin”, se mai arată în declaraţie.

”Evgheni Prigojin a acceptat propunerea preşedintelui din Belarus Alexander Lukaşenko de a opri mişcarea persoanelor înarmate din gruparea Wagner pe teritoriul Rusiei şi a face paşi înspre dezescaladarea tensiunilor”, mai scrie în document.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Prigojin oprește marșul spre Moscova: "Plecăm în direcția opusă". Lukașenko l-ar fi convins să-și întoarcă soldații din drum, potrivit Guvernului de la Minsk