Antena Meniu Search
x

PRIMA ARESTARE în scandalul implicării ruşilor în campanie prezidenţială din SUA. L-a ajutat Putin pe Trump să câştige?

Un programator rus, Piotr Levaşov, a fost arestat de poliţia spaniolă, pentru presupusa sa implicare în atacurile informatice din cursul campaniei electorale din Statele Unite, scrie presa locală.

Un programator rus, Piotr Levaşov, a fost arestat de poliţia spaniolă, pentru presupusa sa implicare în atacurile informatice din cursul campaniei electorale din Statele Unite, scrie presa locală.

O sursă apropiată dosarul a declarat că Levaşov, care a fost arestat pe 7 aprilie, la Barcelona, este vizat de o cerere de extrădare din partea Statelor Unite. Această cerere urmează să fie examinată de Tribunalul Penal Naţional din Spania.

Potrivit portalului de ştiri El Confidencial, mandatul de arestare pe numele lui Levaşov a fost emis de autorităţile americane, pentru că ar fi fost implicat în atacurile informatice ce au avut ca scop ajutarea campaniei lui Donald Trump.

Soţia rusului, Maria, a declarat pentru postul rus de televiziune RT că arestarea a fost făcută în legătură cu astfel de acuzaţii.

Mai mulţi experţi în securitate informatică l-au legat pe Levaşov de o adresă rusă ce trimite spam, folosind aliasul Peter Severa.

Un raport al serviciilor americane de informaţii publicat în ianuarie afirmă că preşedintele rus Vladimir Putin a încercat să îl ajute pe Trump să câştige.

Liderul de la Casa Albă a insistat ulterior că rezultatul scrutinului nu a fost afectat.

În raportul comunităţii de informaţii se afirmă că obiectivele Rusiei au fost să „submineze încrederea publică” în procesul democratic american şi să „o denigreze” pe rivala democrată a lui Trump, Hillary Clinton.

În acest sens, eforturile Rusiei ar fi inclus spargerea conturilor de e-mail folosite de Comitetul Naţional Democrat şi să publice informaţiile prin intermediari precum WikiLeaks. De asemenea, Moscova ar fi plătit utilizatori ai reţelelor de socializare să scrie şi să distribuie comentarii răutăcioase.

Serviciile de informaţii nu au oferit, însă detalii privind presupusa implicare a lui Putin în campania online. 

Rusia neagă vehement orice implicare în alegerile din SUA. 

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » PRIMA ARESTARE în scandalul implicării ruşilor în campanie prezidenţială din SUA. L-a ajutat Putin pe Trump să câştige?