Antena Meniu Search
x

Prima femeie cu maini bionice

O femeie cu ambele maini amputate poate duce din nou o viata normala. Medicii i-au pus doua maini bionice, cu care poate face cam tot ce facea cu cele pe care le-a pierdut. Pentru asta a platit 100.000 de dolari

Vezi și

Cu noile proteze bionice, Aimee Copeland poate sa stearga masa, sa impatureasca prosoape sau sa aranjeze hainele pe umeras. Gesturi banale pentru cei mai multi oameni, dar imposibile pentru ea, pana acum. "Aceste maini o vor ajuta pe Aimee sa faca mai multe lucruri decat putea face cu orice alte proteze disponibile la acest moment in lume", a declarat Robert Kistenberg, om de stiinta. Aimee poate sa indeplineasca chiar si sarcini mai dificile, cum ar fi sa-si indrepte parul cu o placa de par.

"Este uimitor! Celelalte maini nu au parut a fi o extensie a corpului meu. Aceasta imi da mai multa libertate, este mai usor asa si simt ca aceasta chiar ar putea fi mana mea", a povestit Aimee. Ii trebuie doar cateva ore de exercitii pentru a invata cum sa comunice cu protezele. Aimee controleaza miscarile mainilor bionice cu ajutorul muschilor, dar poate sa faca acest lucru si cu ajutorul unei aplicatii smartphone.

Copeland este prima femeie din lume cu ambele maini amputate, care va putea duce o viata normala. "Chiar vreau sa gatesc din nou. Vreau sa pot sa fac o placinta cu legume sau ceva cand ajung acasa sau poate sa tricotez o palarie sau ceva".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Prima femeie cu maini bionice