Antena Meniu Search
x

Prima ninsoare în Insulele Hawaii, după 1.347 de zile fără zăpadă

Ninge în Hawaii, după ce cu o zi în urmă buletinele meteorologice din Statele Unite avertizau că, alături de Alaska, insulele vor fi ţinta unor furtuni de zăpadă viscolită. 

de Redactia Observator

la 04.12.2021, 14:02

Prima zăpadă în Hawaii după trei ani şi jumătate
Prima zăpadă în Hawaii după trei ani şi jumătate - Profimedia (scop ilustrativ)

Nu doar România are parte de zile de iarnă cu ninsoare. Peste Ocean, Alaska şi Hawaii sunt cele mai ... înzăpezite teritorii americane, perioada acesta. Insulele pe care cei mai mulţi dintre noi le asociem cu plaja, surfingul şi căldura, se află sub avertizări meteo de ninsoare. De altfel, meteorologii avertizează că în curând vremea rea va îngreuna condiţiile de zbor spre Alaska, făcând călătoriile aproape imposibile.

Prima zăpadă în Hawaii după trei ani şi jumătate

Viscolul e o raritate în Hawaii. Potrivit datelor centralizate de un site de specialitate din Iowa, citat de CNN, au trecut mai bine de 1.347 de zile, deci peste 3 ani şi jumătate, de când ultima avertizare de acest fel a fost emisă de autorităţile din Honolulu. În weekend, Serviciul de Meteorologie a prognozat rafale de până la 160 km/h, iar stratul de zăpadă poate depăşi pe alocuri câteva zeci de centimetri.

Cele două vârfuri montane Mauna Kea şi Mauna Loa, ambele aflate la altitudini de aproximativ 4.000 de metri faţă de nivelul mării, sunt singurele zone unde ninge în fiecare an în Hawaii. În rest, zăpada este un fenomen mai degrabă rar, aşteptat odată la câţiva ani, în sezonul rece. Şi, cu toate că nu se vor înălţa nămeţi uriaşi, precipitaţiile le vor da bătăi de cap localnicilor şi turiştilor aflaţi pe insule.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Prima ninsoare în Insulele Hawaii, după 1.347 de zile fără zăpadă