Antena Meniu Search
x

Prima reacție a Coreei de Nord, după ce Rusia a invadat Ucraina: SUA sunt de vină pentru criza ucraineană

Coreea de Nord a acuzat Statele Unite că sunt „cauza fundamentală a crizei din Ucraina” în timp ce apără Rusia, într-o primă reacție oficială a Phenianului, după ce Vladimir Putin a ordonat armatei să invadeze statul ucrainean, potrivit AFP. 

de Redactia Observator

la 27.02.2022, 13:56

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

Washingtonul a dus o politică de „supremație militară fără a ține seama de cererea legitimă a Rusiei privind securitatea sa”, se arată într-un mesaj publicat pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, semnat de Ri Ji Song, cercetător la Societatea de Studii a Politicilor Internaţionale.

„Cauza profundă a crizei ucrainene constă, de asemenea, în autoritarismul și arbitrariul SUA”, critică oficialul nord-coreean, care acuză SUA că ar avea un „standard dublu” – spunând că se amestecă în afacerile interne ale altor țări în numele „păcii și stabilității”, dar „denunță fără niciun motiv măsurile de auto-apărare luate de alte țări pentru a să-și asigure propria securitate națională”.

„S-au dus vremurile în care SUA obișnuia să dețină supremația absolută”, se menționează în mesaj.

Mesajul reprezintă o reacție oficială „low-key” a Phenianului, deoarece a fost publicat sub un nume personal , explică Park Won-gon, un profesor de studii nord-coreene la Universitatea Ewha din Seul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Prima reacție a Coreei de Nord, după ce Rusia a invadat Ucraina: SUA sunt de vină pentru criza ucraineană