Antena Meniu Search
x

Parisul limitează viteza de circulaţie în oraş la 30 de km/h. Noile măsuri vor intra în vigoare la sfârşitul lunii august

Primarul Parisului, Anne Hidalgo a decis, ca începând de la sfârşitul lunii august, limita de viteză admisă pe străzile oraşului să fie de 30 km/h, existând doar câteva mici excepţii.

de Redactia Observator

la 09.07.2021, 12:33

Primăria din Paris implementează mai multe reguli ce prevăd circulaţia pe străzile Prisului
Primăria din Paris implementează mai multe reguli ce prevăd circulaţia pe străzile Prisului - Profimedia

După mai multe decizii pe care le-a adoptat în ultima vreme, de la reforma parcărilor, care va intra în vigoare la începutul anului 2022 şi până la limitarea traficului în zona centrului istoric ce va fi implementată la jumătatea anului viitor, primăria din Paris vine cu o nouă măsură care ar putea stârni nemulţumire în rândul șoferilor parizieni, transmite Le Figaro.

Decizia va fi implementată pentru a reduce zgomotul creat în oraş

Adversarul primarului, Aurelien Veron, transmite cu ironie că toată această situaţie va fi "un vis", după ce deja aproximativ 60% dintre zonele capitalei sunt limitate la o viteză de 30 km/h. În realitate însă, pe aceste porţiuni deplasarea se realizează cu o viteză medie de doar 16 km/h. Măsura va intra în vigoare pe 30 august, dată la care autorităţile spun că în mod normal aglomeraţia din oraş nu va fi foarte mare, momentul respectiv reprezentând perioada de vacanţă a locuitorilor din Paris.

Potrivit unei consultări efectuate la sfârșitul anului 2020 de către autorităţi, „59% dintre parizieni sunt în favoarea reducerii vitezei la 30 km/h pe străzile capitalei, cu condiția ca pe anumite axe să rămână la 50 km/h”. Deputatul David Belliars afirmă că decizia a fost implementată pentru a reduce utilizarea maşinilor de către locuitorii oraşului, cât şi dorinţa de a asigura accesul mai usor al pietonilor, bicicliştilor si vârstnicilor. Această măsură își propune, de asemenea, să facă din Paris un oraș mai puțin zgomotos, este de părere David Belliard. „Reducem poluarea fonică şi fluidizăm traficul prin reducerea efectelor accelerației și decelerării”, a spus deputatul. Potrivit acestuia, o diminuare a vitezei de până la 30 km/h face posibilă reducerea la jumătate a zgomotului pe străzile Parisului.

Pe acelaşi subiect

Unele voci critică iniţiativa primăriei din Paris

Opoziția de dreapta a catalogat situaţia drept un anunț brutal. „Ne aşteptăm să adopte o astfel de iniţiativă, dar nu atât de repede și am crezut că va avea loc o dezbatere reală. Ne întrebăm cu adevărat la ce servește Consiliul de la Paris” , a menţionat Aurélien Véron.

Actualul primar al Parisului are de gând să adopte şi alte măsuri care au ca temă problema traficului din oaş, luând în calcul ca maşinile mai vechi de 30 de ani să nu mai poată circula pe străzile capitalei Franţei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Parisul limitează viteza de circulaţie în oraş la 30 de km/h. Noile măsuri vor intra în vigoare la sfârşitul lunii august