Antena Meniu Search
x

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, săltat de procurori din sediul Primăriei

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a fost ridicat de procurori şi scos din sediul Primăriei, joi seară, în timp ce în biroul acestuia au loc percheziţii în dosarul "parcărilor cu plată”, în care au fost reţinuţi secretarul Consiliului Municipal Chişinău şi doi consilieri, scrie Deschide.md.

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a fost ridicat de procurori şi scos din sediul Primăriei, joi seară, în timp ce în biroul acestuia au loc percheziţii în dosarul "parcărilor cu plată”, în care au fost reţinuţi secretarul Consiliului Municipal Chişinău şi doi consilieri, scrie Deschide.md.

UPDATE 23:30 Primarul Chişinăului a fost reţinut pentru 72 de ore, joi seară, şi plasat în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), el fiind suspectat de trafic de influenţă.

UPDATE 21:30 Dorin Chirtoacă ar fi donat ilegal un teren de 300 de ari din apropierea Circului, ar fi favorizat o firmă responsabilă de reparaţia bulevardului Ştefan cel Mare şi ar fi susţinut afacerea fratelui său. De-a lungul anilor, edilul Chişinăului a fost acuzat de mai multe ilegalităţi. În cel mai recent caz, primarul a ajuns în mijlocul scandalului privind parcările cu plată. În 2015, în ultimul sau discurs înainte să fie reţinut, fostul premier Vlad Filat a vorbit despre faptul că pe numele lui Chirtoacă ar exista mai multe dosare, scrie News.ro.

Potrivit sursei citate, Dorin Chirtoacă, escortat de procurori, a părăsit Primăria în jurul orei 20.00. Edilul a spus că nu face niciun comentariu, în timp ce liberalii adunaţi pe coridorele instituţiei strigă mesaje de susţinere.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA sunt în aceste momente în biroul primarului Dorin Chirtoacă, percheziţiile fiind făcute în dosarul „parcărilor cu plată”, spun sursele Deschide.md.  

Joi seară, au fost reţinuţi de către procurorii anticorupţie secretarul Consiliului Municipal Chişinău,  Valeriu Didencu şi doi consilieri din CMC  - Oleg Onişenco şi Ghenadie Dumanschi. Aceştia sunt vizaţi în dosare de corupere pasivă, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Potrivit presei moldovene, procurororii anticorupţie au descins joi în Primărie şi au fugit pe coridoarele întreprinderii ”Apă Canal” după consilierul Oleg Onişcenco, care era în mijlocul unei şedinţe a Cosiliului Municipal Chişinău. Jurnaliştii Radio Chişinău susţin că o ambulanţă a intervenit la sediul Primăriei Chişinău pentru Valeriu Didencu.

În urmă cu o lună, procurorii anticorupţie au reţinut mai multe persoane în dosarul parcărilor, printre care se numără viceprimarul Nistor Grozavu şi un şef de direcţie de la Primăria Chişinău.

Aceştia au fost acuzaţi de trucarea unei licitaţii publice pentru oferirea unui contract unei companii austro-ungare. Respectivul contract presupunerea amenajarea de parcări cu plată în capitala Republicii Moldova.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, săltat de procurori din sediul Primăriei