Antena Meniu Search
x

Video Primarul Istanbulului, opozantul lui Erdogan, atacat cu pietre. Poliţia a folosit tunuri cu apă pentru a-i împrăştia pe atacatori

Atmosfera devine din ce în ce mai tensionată în Turcia, unde vor fi alegeri duminică. Primarul din Istanbul, opozant al preşedintelui Erdogan, a fost atacat cu pietre. Ekrem Imamoglu ţinea un discurs urcat pe acoperişul autocarului de campanie când a început să cadă o ploaie de pietre. Bodyguarzii au deschis umbrele ca să îl protejeze, dar atacatorii au continuat, aşa că a fost nevoit să coboare în autocar. Era în estul ţării, într-un oraş în care influenţa partidului lui Erdogan este foarte mare. Preşedintele a organizat ieri un miting uriaş la Istanbul, la care susţine că au participat 1,7 milioane de oameni.

de Redactia Observator

la 08.05.2023, 20:26

Vezi și

Imagini difuzate de biroul primarului capitalei economice a Turciei arată geamurile autobuzului sparte de pietre, în cursul unei opriri în plin turneu electoral la Erzurum (est).

Ekrem Imamoglu ţinea un discurs de pe acoperişul autobuzului când au început să fie aruncate pietre în ferestre, forţându-l să se refugieze înăuntru.

Poliţia a folosit tunuri cu apă pentru a-i împrăştia pe atacatori, potrivit imaginilor postate pe reţelele de socializare.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cine este principalul opozant al lui Erdogan

Stea în ascensiune a scenei politice turce, Ekrem Imamoglu a fost împiedicat să candideze la prezidenţiale de o condamnare judiciară la care a făcut recurs.

Alianţa opoziţiei turce promite, în cazul victoriei la alegerile prezidenţiale şi legislative din 14 mai, să pună capăt celor două decenii de moştenire a preşedintelui Erdogan.

Acesta din urmă se confruntă pe 14 mai cu cele mai incerte alegeri de când a venit la putere, confruntat pentru prima dată în douăzeci de ani cu o opoziţie unită într-o ţară în criză.

În faţa lui, trei pretendenţi, dar un singur adversar real: Kemal Kiliçdaroglu, 74 de ani, candidat al unei alianţe de şase partide de opoziţie care merge de la dreapta naţionalistă la stânga democrată şi care este dominată de CHP (social-democrat) fondat de părintele Turciei moderne, Mustafa Kemal Atatürk. Kemal Kiliçdaroglu a făcut cunoscut că, în cazul victoriei, Ekrem Imamoglu va fi unul dintre vicepreşedinţii săi, mai scrie AFP.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Primarul Istanbulului, opozantul lui Erdogan, atacat cu pietre. Poliţia a folosit tunuri cu apă pentru a-i împrăştia pe atacatori