Antena Meniu Search
x

Primul magazin de alcool din Arabia Saudită se deschide la Riad, cu reguli stricte. "Toată lumea știe ce ambasade vând băutură"

Primul magazin de băuturi alcoolice din Arabia Saudită va combate contrabanda făcută de diplomați, susține un investitor saudit pentru CNBC.

de Redactia Observator

la 26.01.2024, 18:14

"Toată lumea știe ce ambasade vând băutură" - Profimedia

Reglementarea cotelor de alcool pentru misiunile diplomatice este pusă în aplicare pentru a „combate comerțul ilicit cu produse alcoolice”, a declarat Centrul de Comunicare Internațională al Arabiei Saudite prin intermediul unui comunicat citat de Mediafax.

Alcoolul, interzis în Arabia Saudită în 1952

În Arabia Saudită alcoolul a fost interzis în 1952, după ce un prinț saudit în stare de ebrietate a ucis un diplomat britanic. Băutura este, de asemenea, interzisă în Islam, iar cea mai mare parte a populației este practicantă din punct de vedere religios.

Asta nu a împiedicat alcoolul să intre în țară. Ambasadele străine pot importa alcool în baza unor acorduri cu guvernul saudit, în timp ce unii diplomați au introdus băutura în regat în „gențile diplomatice” care nu pot fi inspectate. Ulterior, sticlele sunt adesea vândute pe piața neagră.

Pe acelaşi subiect

​Noul magazin din Riad are reguli stricte

„Toată lumea știe ce ambasade vând băutură... unii dintre ei au făcut o întreagă afacere din asta, vânzând pe piața neagră la patru, cinci, chiar de zece ori mai mult decât prețul normal. A devenit ridicol. Guvernul a trebuit să facă ceva”, a declarat investitorul saudit pentru CNBC.

Noul magazin din Riad are reguli stricte. Autorizarea pentru intrare și cumpărături trebuie validată printr-o aplicație și cu aprobarea Ministerului saudit de Externe. De asemenea, achizițiile sunt supuse unui sistem de cote lunare pentru fiecare persoană înregistrată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Primul magazin de alcool din Arabia Saudită se deschide la Riad, cu reguli stricte. "Toată lumea știe ce ambasade vând băutură"