Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Primul mercernar Wagner care a dezertat şi a fugit în Occident a fost arestat. Andrei Medvedev ar fi încercat să reintre ilegal în Rusia

Război în Ucraina. Poliția norvegiană a arestat un fost comandant al grupului de mercenari Wagner, suspectat că a încercat să reintre ilegal în Rusia după ce a cerut azil în Norvegia la începutul acestui an, a declarat sâmbătă avocatul bărbatului, potrivit Reuters.

de Redactia Observator

la 23.09.2023 , 14:41

Primul mercernar Wagner care a dezertat şi a fugit în Occident a fost arestat. Andrei Medvedev a încercat să reintre ilegal în Rusia - Profimedia

Poliția a anunțat, vineri seara, într-un comunicat că un bărbat în vârstă de 20 de ani a fost reținut pentru că a încercat să treacă ilegal granița rusă, dar nu a precizat numele acestuia.

Andrei Medvedev a fugit din Rusia în ianuarie în Norvegia.

Avocatul său, Brynjulf Risnes, a declarat pentru Reuters că arestarea sa a venit în urma unei neînțelegeri. "El a fost acolo pentru a vedea dacă poate găsi locul pe unde a trecut (în Norvegia în ianuarie). A fost oprit când se afla într-un taxi. El nu a fost niciodată în apropierea graniței ... Nu a fost niciodată intenția lui de a trece granița (în Rusia)", a declarat Risnes.

Articolul continuă după reclamă

Cine este Andrei Medvedev

Pe acelaşi subiect

Fondatorul Grupului Gulagu, Vladimir Osechkin, a declarat pentru BBC, la începutul anului, că Medvedev s-a alăturat grupului paramilitar în iulie 2022 cu un contract de patru luni, dar a dezertat după ce a fost martor la o serie de abuzuri și crime de război în Ucraina.

Potrivit lui Osechkin, Medvedev este un fost soldat al armatei ruse care a fost condamnat la închisoare între 2017 și 2018, iar apoi s-a alăturat grupului Wagner.

Medvedev ar fi fost pus la conducerea unei divizii Wagner în Ucraina, unde ajungeau aproximativ 30-40 de mercenari în fiecare săptămână, potrivit lui Osechkin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Primul mercernar Wagner care a dezertat şi a fugit în Occident a fost arestat. Andrei Medvedev ar fi încercat să reintre ilegal în Rusia